Hej,
niedawno kupiłem ww. telefon, wersja z 2 GB RAM-u. Zainstalowałem aplikację banku, ale przywitał mnie komunikat, że aby działała należy zaktualizować Usługi Google. W Sklepie Play Zobaczyłem komentarze, że po aktualizacji telefony się grzeją i bateria trzyma tylko kilka godzin. Odinstalowałem program banku. Później zainstalowałem Evernote’a i to samo, aczkolwiek teraz po prostu dotykam gdziekolwiek poza komunikatem o potrzebie aktualizacji i Evernote działa bez problemu. Moje pytania są następujące:
1. czy warto aktualizować te usługi? Wnerwia mnie też, że po aktualizacji Chrome’a ten krzyczy, żeby też uaktualnić te cholerne usługi. Na razie przywróciłem domyślną wersję Chrome’a.
-
czy po aktualizacji tych usług w razie problemów można przywrócić poprzednią (domyślną) wersję, tak jak z Chromem?
-
czy nawet, gdybym wrócił do starych usług, to telefon będzie się zachowywał normalnie, czy mogą wystąpić problemy?
-
pokazuje mi, że mogę zaktualizować całego Androida do 6.0.0 (mam 5.1.1). Warto?
Z góry dzięki za pomoc i wyrozumiałość dla mojego noobostwa Nie chcę czegoś zepsuć, a wnerwiają mnie te wszędobylskie komunikaty o aktualizacjach.