Czy jest możliwość pobrania i zainstalowania nowszej wersji oprogramowania do Motoroli Moto G50 5G niż ta co jest już zainstalowana o numerze S1RFS32.27-25.2
Ta wersja oprogramowania została zainstalowana w kwietniu 2022 roku i od tej pory nie ma żadnej aktualizacji pomimo sprawdzeniu „Sprawdź Aktualizacje”.
Myślałem że w miedzy czasie od ponad roku czasu została upubliczniona nowa wersja oprogramowania stąd moje pytanie było. Chyba że jeszcze jest opcja że już Motorola modelu Moto 50 5G nie wspiera?.
@gvrxw coś by w tym było, na oficjalnej stronie support Motorola znalazłem info odnośnie Motoroli Moto G50 5G że
Obecnie otrzymywane są regularne aktualizacje zabezpieczeń.
Urządzenie wprowadzone w sierpnia, 2021.
Aktualizacje zabezpieczeń zostaną wstrzymane w sierpnia, 2023
Uwaga: Kanały i regiony mogą mieć różne daty wprowadzenia na rynek, a cykl wsparcia może się różnić.
Po miesiącu sierpniu 2023 roku zapewne już nie będzie update zabezpieczeń.
Androida 13 raczej bym się nie spodziewał, co najwyżej gsi / aosp może ruszyć. Na G50 na pewno ruszą custom romy od phhusson, poniżej link do gita:
Gość ma tam gotowe obrazy do wgrania, na moto g50 w przypadku androida 12 działały wersje squeak-arm64-ab-vndklite-*. Czy coś z androida 13 ruszy to nie mam pojęcia, nie sprawdzałem. Te jego obrazy działały spoko u mnie na g50, jakiś tablecie lenovo i na jakimś jeszcze jednym urządzeniu. Polecam.
Raczej czego nie masz w custom romie XD wgrałem bez usług google’a, więc zużycie baterii i sprzętu jest mniejsze co za tym idzie żywotność urządzenia wbrew pozorom będzie większa. A na poprawki zabezpieczeń nie ma co patrzeć, chyba że się lata po ruskich torentach XD
@anon47738634 dzięki za listę ze smartfonami, które będą mieć Androida 13. Przyznam że nie liczyłem że Moto G50 5G otrzyma Androida 13, szkoda z drugiej strony że go Motorola pominęła.
@Domker dzięki za linka, wrzucę Rescue And Smart Assistant Tool i zobaczę czy coś jest nowego i dam znać.