Może czarna kokardka na stronie głownej DP?

Jak w temacie. Każdy wie, co się dziś stało. Może z związku z tym wypadałoby przyczepić małą, czarną kokardkę na stronie głównej DP?

[’]

karol_sawicki gdzie ją widzisz?

Krzychuu Autor tematu wyszedł z propozycją ‘przyczepienia’ małej czarnej kokardki na stronie głównej vortalu w związku z wydarzeniami mającymi dziś miejsce, a nie o to że takowa została już ‘przyczepiona’.

Po prostu tak pomyślałem. Wiadomo, że po powrocie Prezydenta RP ma zostać żałoba narodowa. Myślę, że tak powinno się zrobić.

Taka kokardka powinna być chyba przez cały rok,na polskich drogach ginie dziennie śr. 14 ludzi,czyli przez sobotę i niedzielę zginęło w Polsce dokładnie tylu ludzi co w tym wypadku we Francji.

Ale jednak to co się stało to tragedia na większą skalę.

Niewątpliwie. Ale przede wszystkim to tragedia “medialna”. Tak było z halą w Katowicach, z górnikami w Halembie. I tak jet teraz - politycy mogą ładnie wypaść w mediach, udając współczucie i zatroskanie, naobiecują cudów- niewidów. Zauważyliście, że od razu poleciało na miejsce stado ministrów ? Chciałbym się mylić, ale za tydzień żaden polityk już nie będzie o tym mówił.

Co nie zmienia faktu, że współczuję rodzinom ofiar.

apropos, polecam artykuł: http://interia360.pl/polska/artykul/idi … zaloby,228

alojzy

świetny artykół .

To prawda.

Wazeliniarstwa nie cierpie, a widze ci w rządzie się robi, to wszystko to pseudo żałoby, medialne żałoby.

Rozumiem w tym wypadku smierć Jana pawła II wielkiego człowieka, ale sory, niedługo dojdzie do tego ze na dyskoteke nawet nie bedzie mozna pójść bo jakis debil jakądy samochodem 200 na godzine walnął w drzewo bo stracił panowanie nad kierownica i zginął, a do tego polska dąży, że bedziemy opłakiwac każda ofiare smiertelna na drodze, my kierowcy -> w wiekszości wiemy,przekraczanie prędkosci dozwolonej grozi smiercią, mały kamień na drodze może doprowadzić do tragedi i straty panowania nad kierownicą, kolo który prowadził autokar we francji widocznie miał brak wyobraźni, nie mnie to oceniac, ale jadac autokarem drogą, gdzie zabroniony jest zakaz poruszania się takimi pojazdami bez zezwolenia władz lokalnych odpowiedzialność bieże kierowca, ale on zginął, to nie był kierowca, lecz pseudo kierowca, gdyby kolo wyszedł z tego cało, siedziałby w więzieniu, i bym sie z dna takiego smiał, niejechał sam, lecz z ludxmi, …

eh.

nie chce się rozpisywac na ten temat, ale on jest drażliwy.

Żałoba.

skoro ogłaszają żałobe, to czemu nie ogłosili jej , skoro pod czestochową, niedaleko mojego miejsca zamieszkania przeszła prawdziwa trąba powietrzna rodem z Florydy nad atlantykiem, pare osób zginęło, stracio domy, e.t.c .

łaskawie kaczka dała a w zasadzie da po 6 tysięcy zł, na rodzine , to duzo ?

śmiech …

za 6 tysięcy domu po trabie powietrznej nie odbudujesz , niestety.

Ja widziałem ten obraz podczas traby powietrznej, płakac się chciało , i co ?

Żałoba ta teraz obowiązuje z powodów medialnych, za tydzien kaczki zapomna o sprawie :mrgreen:

A jakby ktoś chciał wpłacać pieniądze dla rodzin ofiar to proponuję się zmobilizować i spróbować “w miarę” bezpośrednio to do nich wysłać, a nie wysyłać żadnym Caritasom itp, którzy część kasy biorą dla siebie.

Złączono Posta : 23.07.2007 (Pon) 20:06

Też tak sądzę.

Poza tym skoro jest żałoba to telewizja publiczna powinna zaprzestać emisji reklam!

W czasie zawalenia się hali w Katowicach/Chorzowie i katastrofie górniczej w Rudzie Śląskiej jakoś normalnie leciały reklamy.

No to może popatrzmy jak się smuci telelewizja publiczna…

593f1c444c2c1edc.jpg

b3381fde7a46e991.jpg

d0c3b0f7d1b18a18.jpg

732290810e5cf2d9.jpg

A co wspólnego ma żałoba narodowa z reklamami w tv??

Oni na tym zarabiają. Dzień bez reklam to są olbrzymie pieniądze stracone dla stacji tv, radia. Jeszcze niech może gazety drukują okładki, zdjęcia, czarno-białe. Chociaż pewnie to robią.

Gromnice w dłoń, wyłączyć tv, radio, na kolana i trzy dni zadumy.

Wielkie mi hallo bo zginęli pielgrzymi z parafii jakiejś tam. Dzisiaj niedaleko mojej miejscowości zginęło 5 osób w wypadku awionetki: http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,4335272.html.

I co? I cisza, ktoś się przejął? Nie bo 26 a 5 to wielka różnica. A ile zginie jutro, pojutrze w całej Polsce?

Następny medialny cyrk z udziałem polityków, którzy tym samym przygotowują się do wyborów. Cyniczne podlizywanie się kościelnemu elektoratowi (jak gdzieś czytałem).

I pytanie: Jeżeli rozbiłby się autobus pełen gejów wracających z parady rowności to też byłaby żałoba narodowa i ta cala akcja mediow i rządu???

Na pewno nie bo geje to nie ludzie wg Kaczyńskiego.

Wyrazy współczucia dla rodzin i znajomych, którzy stracili bliskich.

R.I.P

[†]

Jestem przeciwnikiem całej tej żałoby, bo moim zdaniem ostatnimi czasy znacznie nadużywają sobie z ogłaszaniem narodowego, “przymuszonego smutku” z różnych powodów.

Co mnie to obchodzi, że zarabiają? Płacimy im abonament. Telewizja jest państwowa i skoro państwo już wymyśliło tą szopkę z żałobą to powinni być konskerwentni.

abonament płacisz tylko stacjom państwowym, spora część telewizji w naszym kraju ma charakter komercyjny i finansują się właśnie z reklam, je również dotyczy żałoba

Nie ma po co 8)

Jak już wiele osób napisało - przesadzają.

Ja się bawię tak jak zwykle…

Przez żałobę koncert Rolling Stonesów się opóźnia i dla fanów to nic fajnego…

Masz u mnie, chłopie, wielkiego plusa za to pytanie.

Chciałbym zobaczyć, jak ktoś zadaje je kaczce na jakiejś konferencji prasowej na żywo przed kamerami i jak on się tłumaczy.

Tylko się obawiam, że wtedy maska obłudy i fałszu by opadła, a pojawiłaby się ta prawdziwa twarz - już nie wspólczująca, tylko zawistna i nieprzyjazna.

dlatego napisałem:

“No to może popatrzmy jak się smuci telelewizja publiczna…”

No. A na rodziny ofiar tego wypadku po 110 tys. na rodzinę. (10 tys prezydent i 100 tys. premier :o ). To mówi za siebie. Po prostu “kaczuszka” chce się zareklamować za granicą jaka to ona hojna, zawsze pomaga itd.

Raczej nie. Zresztą kilka lat temu kaczka rządziła Warszawą i przecież nie zezwoliła na paradę. Gdybym np. ja tak zrobił to zaraz bym był oskarżany o dyskryminację. Dobrze, że KE się tym zainteresowała. Wtedy kaczorek dostał kopa w kuperek. A wracając do tematu, nie znoszę takiego podlizywania się kościołowi, innym krajom. Miała być solidarna Polska i jest, ale tylko z tymi co mogą pomóc w reklamie kaczek, tanie państwo, lepiej nie mówić. Z takim rządem to

wstyd. :frowning: :frowning: :frowning: . Czasem naprawdę się wstydzę, że jestem Polakiem. :frowning: :frowning: :frowning: .

Zamykam.