chyba RIAA
Chyba nie.
IRAA = International Registry of Artists and Artwork
RIAA = Recording Industry Association of America
Jak ostatnio patrzyłem na mapę, to Francja była w Europie.
hmm nie ma co zakładać radia bez licencji Zaiks a na nią nie ma kto za bardzo wyłożyć (a tak w ogóle ile ona kosztuje), ze sponsorem też ciężko będzie bo kto by chciał opłacić licencje dla radia które nie wiadomo ilu będzie miało słuchaczy itp
sorry mój error
To chyba radia nie będzie?
Witheld ciężko coś zwojować bez licencji Zaiks Przecież nikt kasy nie będzie z userów wykładał
kiedys licencja kosztowala na radio 200zł miesiecznie… jak jest teraz? nie amm pojecia, sprawdzcie na stronach zaiksu
jeśli chodzi o legalną muże to mój brat jest Dj’em w klubie i mam masę legalnyc płyt z muzą nowszą i starszą WIęc jeśli coś to mógłbym na swoim kopie garć np 1-2 godz. diennie Ale cała reszta (z zaiksem itp.) należy do wać drodzy userzy tego forum :lol:
Co z tego, że jest DJ’em, co z tego, że ma ileśtam płyt. Sam posiadam tylko oryginalne płyty i mogę Ci je puszczać z miesiąc. Nie oznacza to, że mam do nich prawa autorskie i mogę puszczać na antenie!
fajny pomysł ale chyba nici z tego a szkoda bo ciekawie by było
Ludzie nic nie trzeba wojować ! W naszym pięknym kraju na nadawanie audycji radiowych w necie nie potrzeba koncesji - więc mamy muzę - mamy radio. Skoro problem z ZAIKSEM się rozwiązał to pytanie
Na jakiej zasadzie miło by działać to radio - chodzi mi o to czy używalibyśmi icecast.org czy typowy shoutcast. Jeśli ten pierwszy to mamy większą jakość dzięki możliwości użycia OGG Vorbis - jak shoutcast - prostota konfiguracji.
Ale to niuemozliwe bo nic by sie tak nie utrzymalo. Prawa autorskie. Teoretycznie jede\ynym sposobem d\to grani wlasnej muzyki, ew amatorskiej, posiadajac licencje
kurak21w… :hahaha: wystarzczy legalna muzyka i możemy grać
Myszak to w końcu można grać muzę ściągniętą za darmo dla użytku publicznego bez łamania licencji Zaiks ?? Jeśli tak to z kąd masz takie informacje ??
Można - info jeden z pcwk - kiedys pisali o zakładaniu radia w necie. 2 - kiedyś z kumplem też chcieliśmy założyć i popytaliśmy tu i tam i wiemy że można
:) czyli pozostał tylko serwer shoutcast i autopilot :? hmm z kąd go wziąść??
Myszak myslisz sie nie można… tak samo jak nie mozesz puszczac radia w np. zakładzie fryzjerskim bez płacenia zaiksowi… tak samo nie mozesz puszczac muzyki w radu internetowym bez wykupienia licenji… wiec przestań pisać głupoty… może nie wiesz ale przepisy sie zmieniły… niewiem kiedy pytałeś “to tu to tam” 8)
AZPR ja się pytałem wczoraj w kilku stacjach Administratorów radii internetowych i w każdej odpowiedziano mi że jeśli ściągnę piosenki np. ze strony mp3.wp.pl to mogę je spokojnie grać w radiu. Oto moja rozmowa z Administratorem dużego radia internetowego:
AZPR koncesja NIE jest wymagana :!:
Romek tak, a na mp3.wp.pl znajdziesz odrazu hity? wiec po co Ci te radio jak hitow niebedzie? kto tego bedzie słuchac? no chyba ze robisz cos w stylu “retro” radio