Nie wiem dlaczego , ale od pewnego czasu Mozilla wyłącza mi strony internetowe i pokazuje na pulpicie ekranu że jest jakaś awaria . Sądząc po tym myślałam że to będzie coś ze strony tej przeglądarki , ale teraz tak sobie myślę . Ponieważ to jest dosyć stary Windows Xp prof sp2 może już ze starości tego Windowsa , zmienię go już jutro na sp3 . Ale tak z ciekawości czy to może być to ? Raczej żadnego wirusa nie podejrzewam , bo antywirus nie wykrył nic …
Zainstaluj --> Windows XP Service Pack 3
Przeinstaluj przeglądarkę na najnowszą wersję, wcześniej zapisz odpowiednie dane które potrzebujesz.
Oczyść wszystkie punkty przywracania systemu oprócz ostatniego.
Dysk C --> Właściwości --> Oczyszczanie dysku --> Więcej opcji --> Przywracanie systemu --> Oczyść --> Tak.
(nie usuwa ostatniego punktu)
kliknij aby powiększyć:
Przeczyść komputer programem CCleaner
U góry po lewej “Cleaner” na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później “Rejestr” Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
Continue to the media
Zainstaluj/użyj jeszcze Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej przeczyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń – Skanuj rejestr – Napraw rejestr.
Start – Panel sterowania – System – Zaawansowane – Wydajność – Ustawienia – Efekty wizualne - zaznacz tylko
6 pozycji - Zastosuj - OK.
Nie pomoże to podaj dane komputera:
-
Nazwa płyty głównej.
-
Nazwa karty graficznej.
-
Procesor.
-
Pamięć.
Najlepiej zaktualizować wszystko. A jeśli to nie pomoże to sprawdziłbym Memtestx86 pamięć RAM też mi tak sypała dopóki nie wymieniłem kostki, która była uszkodzona.
Pomogło ; ) Jestem bardzo ci wdzięczna ; )