Mozilla dosyć często ma awarię

Nie wiem dlaczego , ale od pewnego czasu Mozilla wyłącza mi strony internetowe i pokazuje na pulpicie ekranu że jest jakaś awaria . Sądząc po tym myślałam że to będzie coś ze strony tej przeglądarki , ale teraz tak sobie myślę . Ponieważ to jest dosyć stary Windows Xp prof sp2 może już ze starości tego Windowsa , zmienię go już jutro na sp3 . Ale tak z ciekawości czy to może być to ? Raczej żadnego wirusa nie podejrzewam , bo antywirus nie wykrył nic …

Zainstaluj --> Windows XP Service Pack 3

Przeinstaluj przeglądarkę na najnowszą wersję, wcześniej zapisz odpowiednie dane które potrzebujesz.

Oczyść wszystkie punkty przywracania systemu oprócz ostatniego.

Dysk C --> Właściwości --> Oczyszczanie dysku --> Więcej opcji --> Przywracanie systemu --> Oczyść --> Tak.

(nie usuwa ostatniego punktu)

kliknij aby powiększyć:

kc963_oczyszczanie.pngfu855_oczyszczanie-2.png

Przeczyść komputer programem CCleaner

U góry po lewej “Cleaner” na dole Analiza - Uruchom Cleaner

później “Rejestr” Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.

CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

cf114_CCleaner.jpg ccleaner2.th.jpg

Continue to the media

Zainstaluj/użyj jeszcze Eusing Free Registry Cleaner.

(dokładniej przeczyści rejestr)

Wybierasz język / language / Polish.

Przewiń – Skanuj rejestr – Napraw rejestr.

przewi.th.jpg skanujrejestr.th.jpg naprawrejestr.th.jpg

Start – Panel sterowania – System – Zaawansowane – Wydajność – Ustawienia – Efekty wizualne - zaznacz tylko

6 pozycji - Zastosuj - OK.

b6f4bd33aeb1d059m.jpg86e86da81e7e892fm.jpg

Nie pomoże to podaj dane komputera:

1. Nazwa płyty głównej.

2. Nazwa karty graficznej.

3. Procesor.

4. Pamięć.

Najlepiej zaktualizować wszystko. A jeśli to nie pomoże to sprawdziłbym Memtestx86 pamięć RAM też mi tak sypała dopóki nie wymieniłem kostki, która była uszkodzona.

Pomogło ; ) Jestem bardzo ci wdzięczna ; )