Mozilla Firefox Youtube zawiesza się na 15 sekund

Podczas przeglądania stron oraz zwłaszcza podczas oglądania video z youtube, obraz się zawiesza po 3 sekundach, dźwiek jest przez następne 10 sekund po czym również się zawiesza. Czasem “odwiesza” się obraz i dźwięk by znowu się zawiesic po 3 sekundach… Nie mogę nic kliknąć ani przewinąć strony. pomaga Ctrl+d po czym mozolne maksymalizowanie ekranu, jak zdążę to zamknę stronę (np WP.pl) jak nie to się zawiesza…

Jaki system operacyjny, jaka przeglądarka (i wersja), czy Flash jest najnowszy, jaki masz procesor, ile masz RAM-u oraz jaką kartę graficzną.

Ustawienia ff-zaawansowane-odznacz korzystaj z akceleracji sprzętowej.Zaktualizuj flash-ewentualnie jak masz betę odinstaluj i wgraj wersję stabilną.Mnie cięło się na flash-u becie.

flash 10.3r 181

Firefox 10.0.1

Win XP Pro SP3

Athlon 64 X2 4200

2GB RAM

GF GT220

Dodatkowo komputer zawiesza się w kilka minut po uruchomieniu, po restarcie nie sprawia już kłopotów…

Może to jakaś infekcja, wrzuć logi z OTL (instrukcja na forum, w dziale bezpieczeństwo) i poczekaj na kogoś obeznanego, kto sprawdzi. Spróbuj ponadto na innej przeglądarce, bo ta wersja jak czytałem lubi być problematyczna.

@sla17, z tego co mi wiadomo, problematyczna była wersja 10 (choć w sumie to nie wiem o jakiej problematyczności piszesz, może mam jakąś rozbieżność ;)). Poza tym, z tego co napisał autor wątku, ma dość starą wersję flash’a, na chwilę obecną mamy 11.1.xxx i być może w tym tkwi problem.

Chociaż jak się weźmie pod uwagę to,

“Dodatkowo komputer zawiesza się w kilka minut po uruchomieniu, po restarcie nie sprawia już kłopotów…”

można przypuszczać, że przyczyną jest coś nie tak z systemem, choć możliwe że problem leży po stronie sprzętowej (skojarzenia mam z zasilaczem, gdzie po wstępnym rozgrzaniu, zaczyna podawać prawidłowe napięcia na podzespoły, ale to tylko moje skojarzenia).

manieKMP , miałem na myśli wersję Firefoxa, nie wiem jak tutaj, bo nie śledzę za bardzo innych działów oprócz Hardware, ale na innych forach liczba wątków wzrosła o FF.

Fakt, może być problem ze sprzętem. Może niech autor poda model, moc i markę zasilacza.

Dodane 16.02.2012 (Cz) 15:24

manieKMP , miałem na myśli wersję Firefoxa, nie wiem jak tutaj, bo nie śledzę za bardzo innych działów oprócz Hardware, ale na innych forach liczba wątków wzrosła o FF.

Fakt, może być problem ze sprzętem. Może niech autor poda model, moc i markę zasilacza.

po akutalizacji flasha You Tube przestał przycinac.

Jak mogę sprawdzić zasilacz?

Odkręcasz boczną ściankę obudowy i czytasz to, co pisze na zasilaczu.