dawniej to był dobry program pocztowy ,teraz notorycznie się wiesza .Zaznaczam ze nie mam wirusów ,a reinstalacja nic nie daje .Mozilla Firefoks też się wieszał ,ale problem został wyeliminowany w nowszej wersji ,a kiedy doczekamy się stabilnego wydania mozilla thunderbird .Dodam ze problem występuje przy korzystaniu z powyżej jednego konta e-mail ,przy dwóch są problemy .A jak u was
Profik , Thunderbird nadal jest dobrym programem pocztowym. Używam obecnie wersji 3.1.7, nie wiesza się nigdy; poprzednie wersje też nie były pod tym względem uciążliwe. Być może u ciebie jakiś inny program koliduje z Thunderbirdem; sprawdź ewentualnie, co i kiedy instalowałeś i od kiedy występuje problem z Thunderbirdem.
Ostatni Mohikanin nie wiem czy to ,ale coś mi się wydaje ze wstępne ładowanie Vista Super Prefect.Powoduje te zwieszanie ,bo jeśli np:po godzinie od startu sytemu włączę mozilla thunderbird to nie ma problemu.
Hej,
Jakiej wersji ThunderBird’a używasz??
Z TB korzystam już kilka dobrych lat - zarówno na Viście jak i na Win XP mam do programu dodane 7 kont pocztowych i kilka kanałów RSS i nie zauważyłem nawet najmniejszych problemów z działaniem programu.
Jeśli tak sądzisz, to wyczyść katalog Windows\Prefetch zostawiając w nim tylko plik Layout.ini. Po ponownym uruchomieniu komputera dane do usługi będą odtwarzane.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dimatheus używam najnowszej wersji thunderbird ,na razie po przeczyszczeniu i włączeniu wstępnego ładowania wszystko jest w porządku .Podejrzewałem jeszcze Nortona Internet Security 2011 który obecnie mam ,ale to że nie współpracuje z thunderbird (nie ma go w ustawieniach nortona),To chyba nie koliduje Norton z nim.
Hej,
Zgadza się - brak ustawień nie koliduje w żaden sposób. W zeszłym roku korzystałem z Norton’a IS 2010 i nie powodował problemów z TB - tak samo jak obecny Norton 360 5.0 ich nie powoduje.
Pozdrawiam,
Dimatheus