Witam !
Mam problem. Wysłałem maila , który nie powinien dojść do klienta. Czy jest ktoś kto mógłby mi podpowiedzieć jak usunąć tego maila lub usunąć same załączniki bo o to chodzi?
Jest taka możliwość ? Nie chce mieć nieprzyjemności w pracy.
Ogromne dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Musisz dorwać się do skrzynki klienta i usunąć swoją wiadomość. Innej opcji nie ma.
Bez dostępu do skrzynki odbiorczej (skrzynki klienta) możesz je usunąć jedynie u siebie. Nic już z tym nie zrobisz.
Bez posiadania wcześniej, czegoś takiego jak Gmelius nic nie zrobisz.
Co to takiego i w czym miałoby pomóc?
A to taki dodatek. Ma opcję cofnięcia wysłanego maila przez jakiś tam ustalony okres czasu. No ale musi być on wcześniej zainstalowany i włączony na poczcie, z której się coś śle. Poza tym ma masę innych świetnych opcji.
Chyba jedynie w obrębie jednego serwera (google?), bo protokół email nie przewiduje takich operacji
Spróbuj się jakoś skontaktować z informatykiem tej firmy w celu usunięcia wiadomości. Jeśli ta firma jest w pobliżu to żeby nie mieć problemów w pracy lepiej o prostu przeproś osobiście lub telefonicznie. Tylko w ten sposób unikniesz problemów w pracy
Wychodzi na to że tak jak piszesz trzeba zrobić. Tak będzie najrozsądniej. Dzięki za podpowiedź.
Wszystko zależy od obiegu wiadomości - w przypadku niektórych wewnętrznych rozwiązań (np. Lotus Domino) takie operacje są możliwe.