Mozilla Thunderbird - problem z wysłaniem maili


(pikaczu) #1

witam

mam problem z wysłaniem maili w Mozilla Thunderbird 2.0.0.6. jak chcę wysłać to mi wyskakują 2 komunikaty:

4b3b335aaf8f5c09m.jpg, f983ece437f8998fm.jpg

mam konto pocztowe w wp


(system) #2

jak widzisz, problem jest ze złą konfiguracją konta, ustawiłeś opcję serwer wymaga uwierzytelnienia (to podstawa)?? jaki wpisałeś serwer smtp ??


(pikaczu) #3

gdzie się ustawia?

smtp.wp.pl


(system) #4

w ustawieniach klienta poczty. a czy wcześniej działało wysyłanie ??


(pikaczu) #5

dzialało w poprzedniej wersji.


(system) #6

to wróć do niej widocznie nowa ma błędy w obsłudze protokołu smtp.


(Wolin) #7

Narzędzia >> Konfiguracja konta

Następnie w menu wybierasz Serwer poczty wychodzącej i tutaj dodajesz nowy lub jeśli już istnieje edytujesz serwer SMTP:

Nazwa serwera: smtp.wp.pl

zaznaczasz Używaj identyfikatora użytkownika oraz hasło

Użytkownik: Twój Login

Używaj połączenia szyfrowanego: Bez szyfrowania


(pikaczu) #8

ok. ja i tak poczekam na aktualizację, może będzie za niedługo

tak, właśnie mam.


(Homik1983) #9

U mnie nowa wersja działa OK, w sumie to z żadną nie miałem problemu. Spróbuj może ustawić Używaj połączenia szyfrowanego na: TLS jeżeli dostępne. Teoretycznie nie powinno mieć to żadnego wpływu, bo bez szyfrowania powinno działać poprawnie.

Sprawdź w ustawieniach czy masz wpisany odpowiedni numer portu dla SMTP.


(pikaczu) #10

nie działa

mam wpisany numer portu 25 - czyli domyślne.

edit:

już to naprawili, jest ok.