Mozilla thunderbird problem

Witam forumowiczów!
Moi drodzy mam nastepujacy problem… mianowicie nie mogę sie zalogowac do mozilla thunderbird… prosi o hasło mimo wpisywania nie chce mnie zalogowac…Usunołem profil zeby stwozyc od nowa…wykrywa ze takowy profil istnieje ale nie wpuszcza bo hasło nie pasuje…Przy czym logowanie poprzez przegladarkę odnosi skutek… i chasło takie same jak w kliencie poczyty

Dziekuje za pomoc :slight_smile:

hasło wpisz w pliku notatnika (tak byś go widział). Skopiuj i wklej w Thunderbird. Wykluczysz literówki i użycie niepotrzebnie wielkich liter.

Skopiowałem hasło z przegladarki do notatnika ( widoczne ) wkleiłem ale nie działa?! :frowning:

mail czasem nie jest na wp czy tlen? Jeśli tak to wyłącz logowanie dwuetapowe.

mail jest na gazeta pl… jak ma wyłaczyc to logowanie dwuetapowe? ( rozumiem ze w thunderbirdzie? )

W przeglądarce. Konto - Ustawienia - Bezpieczeństwo (lub coś w ten deseń)

Nie kombinuj, dzisiaj Gazeta ma swoje widzimisie, u mnie też nie działa.

Protokół gazeta.pl ma POP3, czy IMAP? Ja np. mam na WP i używam IMAP. No i to 2FA niestety wyłączone, bo klient Windowsa by nie działał. Szkoda, że to 2FA nie jest ustandaryzowane jakoś…

Ma pop3 i imap. Dzisiaj nikogo, oprócz z przeglądarki nie chce „wpuścić” na konto. Zainstalowałem Outlook_a i też nie „wpuszcza”

Rozumiem ze trzeba czekać aż naprawią?

Tam raczej nie ma, Onet nie użyczył kodu by mogli uruchomić (gdy silnik Dreamlab nie jest popularny poza Onetem i Agorą).

Masz mechanizm haseł „jednorazowych” i powinno działać, tak jak z Hotmailem - Oauth2 raczej długo WP nie wprowadzi.

Opcjonalnie zostaje zrobić to jak Amazon w starych aplikacjach - kod jednorazowy podajemy za hasłem w tym samym polu i serwer musi sobie sam to ogarnąć.