Mam problem z Mozilla Firefox (win7 64bit legalny). Kiedy pojawił się problem wyskakiwało okienko “Narzędzie zgłaszania awarii” (program Firefox uległ awarii w wyniku błędu) i można było program uruchomić w trybie awaryjnym… Zdecydowałem jednak o odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu najnowszej wersji programu. Efekt jest taki, że teraz znowu pojawia się okienko z “Narzędziami zgłaszania awarii”, ale nie można uruchomić programu nawet w trybie awaryjnym. Jedyne co mogę przesłać to jakieś logi problemu (jest tam przycisk szczegóły), których nie rozumie:
Nie do końca odinstalowałeś Firefoxa, należało usunąć wszystko z folderu instalacyjnego, jak również i folder, ponieważ pozostają tam pliki z danymi przeglądarki. Po czym użyć np:Ccleaner przeczyścić system,
Mam poprawić na mała awaria? A może temat ma brzmieć “nietypowa”, “głupia” itp. Modzie popraw tytuł na jaki chcesz, ale nie wywalaj wątku do śmietniska bo problem jest wielki… może masz rady?
– Dodane 03.05.2013 (Pt) 19:59 –
Wywalałem pliki Mozilli ręcznie, ale pewnie coś przegapiłem… Trochę obawiam się programów, które automatycznie usuwają pliki, albo sugerują co można usunąć - nie mam pewności.
-Po co programy?. Deinstalator Firefoxa , będziesz miał pytanie czy chcesz usunąć również ustawienia użytkownika. Zaakceptuj je, sporządź sobie wcześniej kopię zakładek.
Z tego raportu wynika że był problem z sterownikiem karty graficznej ale też mogła być włączona akceleracja (renderowanie)programowa.Sprawdź czy jest odchaczona.Narzędzia> Opcje> Zaawansowane…odznaczyć renderowanie.
Awaria jest na tyle poważna, że po przeinstalowaniu Mozilli nie mam możliwości uruchomienia programu w trybie awaryjnym. Nie otwiera też polecenie “firefox -safe-mode”.
Na stronie Mozilli byłem wcześniej, ale tam opisane jest co zrobić kiedy mamy dostęp do trybu awaryjnego.
Nie mogę znaleźć akceleracji programowej karty… W ustawieniach karty nie ma czegoś takiego. W Win7 nie nie znalazłem Narzędzia->Opcje->Zaawansowane.