Możliwe jest namierzenie mojego telefonu przez osobe trzecia

Witam,

ostatnio słyszalem że jest mozliwość namierzenie mojego telefo poprzez osobe trzecia.Czyli ktos moze sprawdzic gdzie jestem w danej chwili? mam kom na karte tak tak. dzięki za info

Przez osobe prywatną raczej nie chyba że to jakiś wymodzony specjalista i potrafiłby sie włamać do sieci danej firmy lub jakiś pracownik.

W innym przypadku to chyba tylko policja mogłaby skorzystać z takiej usługi :stuck_out_tongue_winking_eye:

aha no dzieki za pomoc :wink: ale byly jakies namierzacze czy cos ale to moze zabawka ;p

nie trzeba specjalisty. Jest taka usługa w Plusie do sprawdzania pozycji.

Z tym tylko zastrzeżeniem, że właściciel numeru musi wyrazić na to zgodę.

Przez komórke mogą cię podsłuchać nawet gdy masz wyłączony telefon… Wystarczy że masz włożoną baterię. W większości wystarczy wyjąć baterię ale są też komórki które mają “zapasową” zasilającą baterię wtedy pozostaje rozeberać telefon :stuck_out_tongue: Tylko trzeba zaznaczyć że takie “namierzania”, podsłuchwianie nie stosuje się w normalnych przypadkach, ale KAŻDY operator może cie dowolnie podsłuchać…Skąd wiesz czytając teraz te słowa czy operator nie nadsłuchuje twojego telefonu…?

Operator to wiadomo - ale tutaj padło pytanie o osobę trzecią więc rozumiem że chodzi o zwykłego ‘cywila’ ; P

Rozumiem że to tzw. teoria spiskowa - bo nigdy o czymś takim nie słyszałem :slight_smile:

A telefon może w każdej chwili wybuchnąć!Więc uważaj i najlepiej wyrzuć go natychmiast jak najdalej!

Nie przesadzajcie. Owszem są możliwości podsłuchu i namierzania ale nie przez “zwykłego” cywila a jeśli już to nie tak łatwo.