Możliwość konwertowania z PSa do Corela?

witam, dałem zlecenie pewnej drukarni, która chce projektu w Corelu, ja zrobiłem tą grafikę (herb klubu) w Photoshopie, nie wiedząc, że w przyszłości będzie potrzebne w corelu. Zrobiłem projekt w dużych rozmiarach (1500x1500) teraz zastanawiam się jak i czy jest możliwość przeniesienia tego do corela, lub zapisanie w jakimś formacie, tak, aby corelem to otworzyć? W zasadzie to możnaby też wysłać im bitmapę, zmiejszą sobie i będzie ok? Jeżeli byłoby za małe to wiadomo, że potrzeba w wektorowej, ale jeżeli mam duży rozmiar to też potrzeba w Corelu? Na jakiej zasadzie tam działa w drukarni?

Ty zrobiłeś bitmape a im pewnie chodzi o wektor.

Pakiet Corel-a to nie jeden program a kilka CorelDraw jest odpowiednikie Illustratora a Corel PHOTO-Paint odpowiednikiem Photoshopa.

A co do przeniesienia to zakeży którą wersję Corela masz bo X4 już fajnie narzędzie tracingu którym w miarę można zamienić bitmapę na wektor, ale nie zawsze to wychodzi. Czasem lepiej jest zaimportować rysunek i narysować go raz jeszcze stosując już narzędzia wektorowe.

zapoznaj się z opcją trasowania w Corelu

Zapisz w pdf a jak im nie pasuje, to zmień drukarnie, bo nie mają pojęcia o tej robocie. Wektor służy do tego, żeby można było bezstratnie skalować obraz na wszystkie strony, jeżeli ma duży rozmiar, to powinni sobie poradzić. Musisz tylko pamiętać, ze do drukarni plik musi mieć minimum 300 dpi