Możliwość zmiany stylu na forum

Witam,

Proponuje wprowadzić, możliwość zmiany stylu na forum, żeby każdy w swoim profilu miał możliwość przywrócenia standardowego tzn. zielonego.

Wiem, że jest żałoba, ale teraz mało co jest czytelne dla mnie…a każdy by ustawił sobie uznania.

Pozdrawiam.

Ja się zgodzę - żadne duże forum nie ma włączonego szarego stylu tylko co najwyżej szare logo. Bardzo dobrze rozwiązała to nasza-klasa (mam na myśli wygląd graficzny, nie gadżety typu prezenty).

Jakoś się przemęczysz…

Brak mi słów by to skomentować… Brak słów… I piszą to w dodatku forumowicze z takim stażem…

Zacytuję jednego z użytkowników, który wypowiadał się na ten temat na vortalu:

Wydawałoby się, że powinno to być tak oczywiste… Weźcie sobie do serca choćby to ostatnie…

Chodzi mi o to, żeby każdy miał wybór np. standardowo ten szary na czas żałoby, a jak ktoś by chciał to w profilu mógłby zmienić.

Troszkę źle mnie zrozumieliście, żałobę mam w sobie i nie muszę tego okazywać, każdy to przeżywa na swój sposób…

Pozdrawiam.

Edit:

mati75 , mądre :slight_smile:

Nie odpowiada to nie wchodzić na forum.

I tak robiłem, kiedy umarł Asterisk. Dla innych może to była ważna osoba, dla mnie to był po prostu jeden z użytkowników forum (z tą różnicą, że poświęcał mu dużo czasu, pracując jako moderator). Już kiedyś była sytuacja, kiedy umarł jeden z tych zwykłych użytkowników, wtedy założony został jedynie temat z kondolencjami.

Teraz na DP wchodzę, jednak spędzam tutaj mniej czasu niż zwykle. Bo prezydent był jednak osobą ważną, poza tym umarł nie tylko on i była to katastrofa (w dodatku w symbolicznym miejscu). Choć akurat dla DP ważniejszym wydarzeniem mogła być śmierć Asteriska - nie będę się nad tym rozwodzić, bo to nie ma żadnego sensu, piszę o swoich odczuciach. Wolę np. taki PCLab, który na forum nie umieścił nawet wstążki. A chyba żadne (lub mało które - żadne z tych które czytuję) z dużych polskich forów tematycznych, oprócz DP, nie poszarzało całego szablonu. Dobrze rozwiązała to nasza-klasa (mówię wyłącznie o szablonie) - wybrane elementy (widoczne cały czas) stały się szare.

Mogę zrozumieć, że na forum wgranie zielonej wersji stylu mogłoby zwiększyć obciążenie serwerów. Ale na vortalu wybór stylów funkcjonuje cały czas - tak więc problemów technicznych z tym związanych być nie powinno.

Ja jak najbardziej rozumiem żałobę, jednak nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego akurat największe polskie forum internetowe o oprogramowaniu musiało wprowadzić szary szablon. Podobnie jak nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego stacje radiowe, które ani razu w swojej historii muzyki klasycznej nie nadawały (np. RMF FM, Radio Zet), w sobotę zaczęły to robić. Przecież to czy muzyka jest spokojna czy nie, nie ma żadnego związku z tym, czy jest to muzyka klasyczna (celowo nie używam tutaj sformułowania muzyka poważna - bo nie jest ono zbyt fortunne), czy rozrywkowa.

Coś mam przeczucie. że dla forum jednak ważniejsza jest śmierć kogoś, kogo znali, niż normalnego użytkownika.

To, że Dobreprogramy zmieniło szatę na szary, świadczy o klasie forum.

I na tym proponuję zakończyć dyskusję na ten temat, przynajmniej w czasie trwania żałoby. Zamykam.

Postanowiliśmy uwolnić Cię od tych rozterek… Jeżeli przeglądanie forum w tym kształcie jest faktycznie takim wielkim problemem - otrzymujesz bana do końca żałoby - nie będziesz musiał się “męczyć”… Prezydent nie był jedyną tragicznie zmarłą osobą w tej katastrofie, nikt nie będzie tu nagle obłudnie udawać, że był on postacią nie wzbudzającą, delikatnie mówiąc, kontrowersji ale przynajmniej z uwagi na część pozostałych, tragicznie zmarłych osób należy się szacunek, który staramy się okazać w ten symboliczny sposób…

Osobiście nie uważam aby szary layout strony czy forum był takim problemem w obliczu tego co się stało… Niestosowna wydaje mi się przy tym dyskusja na ten temat… Tym bardziej, że zmiany są symboliczne i - w przypadku forum - ograniczają się tak naprawdę głównie do nagłówka strony i obramówki działów…

Czuję się szczerze zażenowany, że tak elementarne kwestie są niezrozumiałe dla niektórych osób…

Dodane 15.04.2010 (Cz) 17:45

Dostajemy coraz więcej próśb o możliwość zmiany stylu vortalu i forum, wobec przedłużającej się oficjalnej żałoby, mieszanych odczuć względem tego co dzieje się w mediach informacyjnych, po długiej dyskusji w redakcyjnym gronie postanowiliśmy wprowadzić jednak taką możliwość aby każdy w zgodzie z własnymi odczuciami mógł postanowić czy woli domyślny styl żałobny czy zielony…

Zmiana stylu na forum możliwa jest z poziomu “Ustawień forum” w “Panelu użytkownika”: ucp.php?i=165 Na vortalu można to zrobić przełącznikiem w okolicach logo.