Można skopiować koledze grę demo?

Tak jak w temacie czy można skopiować koledze grę demo?

Można, jest to wersja okrojona, udostępniona dla wszystkich do testowania możliwości programu (tutaj gry).

OT :arrow: out

Jasne że można skopiować demo, bo pełnej wersji już nie…(Nawet jak masz oryginał)

A czy można pożyczyć komuś oryginał?

sparrow1990 , nie nie można pożyczać oryginalnych gier.

Głównie to z tego co wiem, to jak masz oryginalną płytę z muzyką albo film to możesz skopiować/pożyczać, rodzinie lub znajomemu/koledze…Ale oprogramowania nie można kopiować/pożyczać nikomu

A czytać umiesz co pisze na płytach z muzyką i filmami że zabrania się kopiować i rozprowadzać a co do demówek to po to są dema aby je testować :slight_smile:

Na płytach z muzyka i filmami jest zakaz odtwarzania publicznego…

no i co ma to wspólnego z tym wątkiem?

PS. Przyjedź/przyjdź do mnie, pokaże Ci płyty ( legalne ) które nie mają takiego napisu tzn. mają, że można je odtwarzać publicznie a niezależnie od tego mają ograniczenia o których napisał pysiu

I nie tylko :stuck_out_tongue:

Wyręczę Cię i dam scany z oryginałki Warner company:

aa1fb3cdd24bf28cm.jpg

cdc662fc032ff435m.jpg

Mam przetłumaczyć :? :stuck_out_tongue:

Panowie jesteście w dużym błędzie :lol:

pytanie :

oczywiście ze można, inna sprawa, czy będzie to zgodne z licencją i kto to sprawdzi :stuck_out_tongue:

Oj, jak wy mieszacie.

Demo to wersja DO rozpowszechniania. Odpowiedź na pytanie z tematu chyba oczywista.

A co do lekkiego OT - lolerer700 pisze:

i pisze prawdę.

Krytycy tej wypowiedzi (pysiu, fiesta) - poczytajcie sobie ustawę o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Zwłaszcza część dotyczącą dozwolonego użytku prywatnego.

O wyższości ustawy nad nadrukiem na płycie przekonywać Was chyba nie muszę?

Pożyczyć a skopiować to zasadnicza różnica, a reszta to kwestia interpretacji ustawy o której piszesz :stuck_out_tongue:

co do napisów na płytach, jak ten pokazany przez fieste - to zapewne jest pisany pod kątem prawa amerykańskiego - gdzie ichni fair use to coś zupełnie innego niż nasz dozwolony użytek (żadnego tam kopiowania dla znajomych i ściągania z Interenetu… )…

Ale nas oczywiście obowiązuje na szczęście, póki co, polska ustawa, i to jej zapisy się liczą, a nie zapis na płycie - tak jak napisał Radek68…

@ Radek68 SONDĘ oglądałem dawnymi czasy - program był SUPER…