witam! otóż mam problem z odtwarzaczem MP4. gdy podłączyłem go kablem do komputera zacząłem się bawić w opcjach, i wcisnąlem “upgrade sprzętu”. zaczęły mi wyskakiwać okienka instalacyjne na kompie, wtedy odłączyłem poprostu kabel do MP4 i odtwarzacz zawiesił się. Jest widoczna tylko klepsydra na pomarańczowym tle, widocznie odłączyłem MP4 podczas wgrywania czegoś. próbowałem wyłączyć MP4 ale cały czas jest to samo, co mam robić?? czy może zwaliłem już flasha?? czy da się jakoś zresetować tą MP4?? proszę o pomoc, z góry dzięki
dokladnie podaj model i marke twojego mp4 , nikt nie jest jasnowidzem :o
prawdopodobnie niechcący włączyłeś właśnie aktualizacje firmware’u na mp4 i musisz wgrac je na nowo bo ten przez te wyjęcie kabla w trakcie tego upgrade po prostu sie zepsuł. masz instrukcie?powinno tam pisac jak wgrac nowy firmware do sprzętu.
Boże ale z ciebie agent. Obsługi urządzeń elektronicznych powinni uczyć od przedszkola
POD ŻADNYM POZOREM NIGDY NIE WYŁĄCZAJ URZĄDZENIA KTÓREMU AKTUALIZUJESZ FIRMWARE
Nieważne czy jest to MP4, czy napęd/nagrywarka CD/DVD, czy jakiekolwiek inne urządzenie. To samo z nagrywaniem BIOSu.
Obecnie możliwe są cztery opcje :
-
To urządzenie ma jakąś opcję w stylu “RESET FIRMWARE TO DEFAULT” - patrz instrukcja. Używając jej przywrócisz oprogramowanie do fabrycznego oryginału i wszystko będzie działać OK LUB :
-
To urządzenie pozwala wgrać firmware w określony sposób, nawet jeśli oprogramowanie jest uszkodzone - patrz instrukcja. Dzięki temu uda się wgrać nowy firmware i urządzenie będzie działać LUB :
-
Nie da się wgrać nowego firmware i urządzenie pozostanie uszkodzone - tylko w serwisie mogą wgrać nowe oprogramowanie używając PODSTAWKI DO PROGRAMOWANIA CHIPÓW. No ale będze to tyle kosztować, że może opłaca się bardziej kupić nową MP4-kę. LUB :
-
Nic nie da się zrobić i urządzenie jest do wyrzucenia.
PS.
Firmware - wewnętrzne oprogramowanie urządzenia zwykle mieszczące się w chipie na układzie scalonym tego urządzenia.
zgadzam sie absolutnie z tobą. takie cos grozi zepsuciem sprzętu. obyś dzajba miał szczęście i twoje urządzenie pozwala wgrac nowy firmware
WITAM!
Mi mp4 tez stana i pokazuje sie klepsydra. nie wiem co zrobic?? Ale mój mp4 nie był podpiety do kompa. Ogladałem własnie teledysk chciałem zatrzymac i pojawiła sie klepsydra i juz tak zostało. Moze mi cos podpowiecie?? Ale mam jeszcze gwaranje tak ze go odesle. Jak mozecie to pomórzcie. PROSZE
Ja podczas pobierania muzyki na MP4 Lenco Xemio-657 zawiesił mi się. Nie mogłem nic zrobić nawet odłączenie kabla nic nie pomogło. Wszystkie strony internetowe, poradniki przeleciałem i nic. Więc na chama wciskałem różne kombinacje klawiszy na klawiaturze. I kombinacja na reset to strzałka w tył i jednocześnie (PLAY/PAUSE) i przez kilka sekund przytrzymać mam nadzieję, że pomogłem bo szczerze sam się wystraszyłem.