jak zmusic zeby mpc-hczapamietywal rozmiar okna, czyli zeby po otwarciu nowego filmu pamietal polozenie i rozmiar okna poprzedniego filmu. ogladam sporo filmoe 1080p i za kazdym razem po otwarciu musze zmniejszac okno
Chodzi Ci o skalowanie i kadrowanie na pełnym ekranie (Num 8/2) ? <- Ustawienia > Program > Pamiętanie ustawień skalowania i kadrowania.
nie chodzi o pelen ekran, chodzi o okno które zawsze dopasowuje sie do rozmiaru filmu, a ja chciałbym żeby po otwarciu to film dopasowal sie do okna
Otwórz program, na górnej belce kliknij na widok i następnie na zakładkę ustawienia. Po otwarciu klik na program i po prawej stronie jest “historia”. Zaznacz to co potrzebujesz.
Nie pomogę bo nie mam żadnego 1080p pod ręką , ale pokombinuj może w prawy na oknie : Rozmiar okna/Rozmiar obrazu…
niestety ale te ustawienia nie dzialaja zmieniam te ustawienia jako administrator ale nic to nie zmienia
Aha, nie trzeba 1080, te opcje są tylko klikalne, nie da się ich zaznaczyć i zapamiętać.
szkoda bo to denerwujące, w vlc jest ta opcja ale on tnie sie na filmach hd
Może ustawisz start w full screen po uprzednim dostosowaniu skalowania/pozycji/rozmiaru ?
Poprawka: Rozmiar okna : Odtwarzanie > Strumień wyjściowy > Rozmiar okna.
– Dodane czwartek, 14 lut 2013, 19:59 –
dobryteddy , to ustawienie zapamiętuje okno playera, gdy puścisz film zmieni się rozmiar okna i dopasuje się do rozdziałki filmu.
Trza jeszcze ustawić to (w trakcie filmu): Widok -> Rozmiar obrazu -> rozciągnięcie do krawędzi okna
U mnie to działa z każdym nowo otwartym video.
Nie wiem jak u luk-zac , ale u mnie nie działa.
Rozciągniecie do krawędzi okna powoduje rozciągnięcie obrazu na pełny ekran. Wydaję mi się że już bliżej jest opcja -> Ustawienia > Odtwarzanie > Strumień wyjściowy > Rozmiar okna.
To powinno być odznaczone.
Bingo !
Łukash ,
jaka wersja MPC HC bo u mnie na wersji z Klite 9.75 nie zapamiętuje rozmiaru okna mimo ustawień (choć i tak brak w opcjach strumienia - opcji rozmiar okna).
Media Player Classic Home Cinema 1.6.5.6366.
– Dodane czwartek, 14 lut 2013, 22:22 –
Media Player Classic Home Cinema 1.6.5.6366
– Dodane czwartek, 14 lut 2013, 22:25 –
– Dodane czwartek, 14 lut 2013, 22:34 –
Nie wysyła mi posta :lol:
Ustawiania - Odtwarzanie - Domyślny rozmiar - Rozmiar okna - odznaczone
Dzięki. Pomogło!