Witam,
Mam problem z mrowieniem pikseli w monitorze, efekt jest widoczny tylko podczas startu systemu, ekran POST, ustawienia płyty głównej i ekran logowania, po chwili czekanie już na ekranie logowanie efekt zaprzestaje, jak to naprawić?
Nagraj filmik jak możesz.
Na początku filmiku patrz na godzinę, słabo to widać bo mam wrażenie jakby komputer był rozgrzany owy efekt nie występuje, świeżo po starcie było to o wiele silniejsze. A gdzie mam wrzucić owy filmik?
Wrzuć nawet na dysk Google i udostępnij link na forum.
Na forum możesz wrzucać pliki zip. Spakuj film i załaduj o ile będzie niewielki.
video-1546248445.zip (2,0 MB)
Musiałbyś to obejrzeć na telefonie, nie wiem czemu, ale u mnie na komputerze powstaję jakieś większa pikseloza i nie zobaczysz różnicy raczej, a jak już będziesz na telefonie to patrz na tą białą czcionkę godziny, tam jest to zauważalne.
Niestety przy tej rozdzielczości wideo nie jestem w stanie nic niepokojącego zobaczyć. Czy możesz ustawić wyższą rozdzielczość nagrywania?
Jest to rozdzielczość FULL HD, na telefonie wygląda normalnie, nie wiem dlaczego na komputerze wygląda tak, tylko zdjęcia są w 4k.
Rozdzielczość filmu to 368x656 :> Do HD jeszcze mu daleko 
Chyba, że tak, przesłałem to na komputer poprzez messengera. A FB pogarsza jakość, to chwila, muszę podłączyć przez USB.
Jak mam udostępnić to przez Dysk Google’a? Tutaj można wrzucić maksymalnie 4MB. Dobra, mam.
https://drive.google.com/open?id=1vLeJvbTlDxHhQgf7g0DWXSjw11-60a7Y.
To wrzuć na jutuba. Mi to wygląda na wadliwą karte graficzną. Miałem podobnie na starej karcie. Z początku myślałem, że to wina monitora.
No tak ale po czasie się to uspokoja, teraz na przykład nic się nie dzieje. Możesz to odtworzyć czy nie? Bo mi się pojawiło takie okienko jakby i nic nie mogę w nim kliknąć.
A jaka to karta graficzna i jak długo ją masz?
Spróbuj to uruchomić bez tej kropki, skopiuj link usuwając kropkę.
Coś chyba teraz widać, takie artefakty raczej nie są winą matrycy, tak jak pisze @anon423116 obstawiałbym raczej kartę graficzną. Jeśli masz jakąś zintegrowaną lub inną, to sprawdź na niej czy efekt się powtórzy.
Więc to może dla karty oznaczać?
I można jakoś temu zapobiec?
Karta może kończyć swój żywot, a że podzespoły komputerowe to nie sprzęt na lata, to i naprawiać się ich nie opłaca 
Ale dlaczego tylko podczas staru systemu to występuje, a potem się uspokaja?