Mrugający ekran na przejściówce DVI-VGA


(Matixxx111) #1

Witam, mam problem taki że jak podłącze kartę z wejściem DVI na którą mam przejściówkę VGA ( mój monitor obsługuje tylko vga - Samsung syncmaster 710n ) to monitor mruga ( komputer pracuje, włączają się dźwięki systemu itd ) a jeżeli podłączę przez kartę bezpośrednio na VGA ( bez przejściówki ) to jest wszsystko ok... Karty DVI - Radeon HD5670 1GB oraz Nvidia Geforce 9800GT 512MB , karta VGA - ASUS 7600gs . Mam tą przejściówkę - http://allegro.pl/adapter-przejsciowka-dvi-na-vga-female-zenski-i5098026334.html dodam że jeżeli podłączę kartę DVI, a monitor podłączę do karty zintegrowanej to monitor tez mruga. ( Chyba dobry temat założyłem :wink: )

specyfikacja kompa - 

 


(JNJN) #2

Prawdopodobnie wina złej jakości przejściówki.


(Matixxx111) #3

kupię jakąś inna, może pomoże… Chyba że ktoś inny ma jakiś inny sposób… A czym się różni ta przejściówka - http://www.web.impakt.com.pl/Z06501_19601.jpg , od tej - http://m2.sourcingmap.com/smapimg/en/catalog/pc-adapter-5862c.jpg ?


(JNJN) #4

Najlepiej dorwać taką, która jest dodawana do kart grafiki z napisem np: MSI


(Matixxx111) #5

ok, tylko najpierw muszę włączyć komputer na niej, a nie zintegrowanej :smiley:

 

a nie lepiej kupić przejściówkę hdmi-> vga ? Czy na jedno wychodzi?


(Xparanienormalnyx) #6

Przez HDMI jest wysyłany tylko sygnał cyfrowy, więc użycie takiej przejściówki nie da ci żadnego rezultatu, właściwie niezbyt zrozumiałe jest po co takie przejściówki są produkowane - albo do jawnego nabijania ludzi w butelkę, albo do użytko z jakimś nieznanym chińskim sprzętem za dwa dolary.


(Matixxx111) #7

Czyli tylko przejściówka DVI vga wchodzi w grę… Jutro kupie nowa i zobaczę czy wszystko będzie ok


(falcon89) #8

Są też dostępne kable dvi - d-sub (z tym że karta musi posiadać złącze DVI-I lub DVI-A, opis standardu http://pl.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface)

57930.jpg


(Matixxx111) #9

Ok, kupiłem nową przejściówkę i obraz mam już ok, tylko jeżeli podłączę kartę ( Radeon Sapphire HD 5670 ) to w menadżerze urządzeń nie wykrywa mi tej karty, tylko przejściówkę … Zdjęcie :

 

25tymxh.jpg


(JNJN) #10

Jak jest OK, to nieważne co pokazuje menadżer.

 

Edit:

 

No i może pracujesz na sterach systemowych do karty?


(Matixxx111) #11

Już wszystko ok, zainstalowałem stery przez program driver booster :wink: