Witam. Mam podobny problem na OLX i wymieniono mi grafikę na nową, co to może być ? Gigabyte Radeon RX 7700 XT i wymieniłem na mocniejszy procek AMD Ryzen 5 9600X oraz płytę główną Gigabyte B650 GAMING, prawie nowy komputer ? Przeinstalowałem sterownik od grafy i ustawiłem odświeżanie pionowe, które było wyłączony i na razie spokój, nie wiem na jak długo
Krystian3w, co w tym śmiesznego ?
To że podpinasz się pod temat z przed 19-tu lat, świat się zmienia system też.
Czyli nie jesteście w stanie mi pomóc, wytłumaaczyć tego zjawiska ? Na forum Elektrody są 3 takie wątki
Zacząłbym od kabla do monitora. Wymień na inny. Miałem taki problem, tj ekran robił się na sekundę czarny. Wymiana kabla pomogła. Problematyczny kabel działał mi dobrze z innym komputerem, więc niekoniecznie kabel musi być wadliwy. Po prostu może się ‘nie lubić’ z twoim zestawem monitor/karta graficzna.
Trochę zastanawiające jest to, że działa Ci dobrze podczas oglądania filmów, no ale i tak warto spróbować. Widziałem różne ciekawe przypadki, gdy wymiana kabla pomagała. Może na razie pożycz od kogoś i sprawdź.
Testowałem na nowym kablu i to samo dzieje się pod DP monitor i HDMI pod TV. Włączyłem synchronizację pionowo i na razie jest ok. Mogę testować pod integrą, tylko jak to włączyć, gdyby to się powtórzyło ?