Dziwnym trafem zaniknął mi dźwięk w Outlook’u informujący o nowej poczcie. Gdy wchodzę w powiadomienia Outlook i dźwięki - nie ma na liście tego standardowego dźwięku/alertu o nowej poczcie. Więc nie mogę go wybrać. Po prostu zniknął. Oczywiście Outlook reaguje tak, że jak dostanę nowego maila to jest cisza. A mam ustawione generowanie dźwięku podczas otrzymania wiadomości. Mogę wybrać z listy inny dźwięk, ale to nie o to chodzi - chcę mieć ten co miałem. Był to ten podstawowy, standardowy dźwięk przychodzącej wiadomości, “zaszyty” razem z Outlookiem.
Czy wiecie może gdzie/w jakim katalogu na Androidzie są zapisywane te dźwięki Outlook’a?
Te dźwięki z Zedge są bardzo słabej jakości, bynajmniej te od Outlook’a. Znasz może sposób @blumberplumber żeby jakoś wyciągnąć ten dźwięk z katalogu na Androidzie? Lub z innego telefonu? Jak przeniosłem ten dźwięk z Zedge na telefon to jest tak słaby, że aż charczy głośnik jak go odtwarza. Na komputerze też słychać że jest słaby. Nie mogę w ogóle go znaleźć na tel, przeszukałem katalogi gdzie mógł go zapisać Outlook Android i nic… Nie znalazłem ani jednego dźwięku. Pomożesz? Lub może jakiś inny uprzejmy użytkownik forum będzie wiedział jak to zrobić?
Znalazłem odpowiedni dźwięk na komputerze. Nazywa się Windows Notify Email - C:\Windows\media Dokładnie ten sam odtwarzał mi się w Outlook Android jako powiadomienie o nowej poczcie. Przerzuciłem go na tel, tylko w ogóle nie mogę go ręcznie wybrać w powiadomieniach Outlooka w telefonie. Mam listę dźwięków, ale nie ma tam przycisku “Przeglądaj” żebym mógł go sobie ręcznie wybrać, tak jak w przypadku dźwięków połączeń czy SMS. Wie ktoś może jak go przypisać do Androidowego Outlook’a? Samsung S8, Android 8.0.0