[Ms Word]Jak zmienić kolor nagłówka i jego wysokość

Sprawa dotyczy nagłówków i stopki- Widok > nagłówek i stopka.

1. Gdy wpiszemy nagłówek i stopkę to jest zawsze to wszystko szare, nawet jak obraz wstawię w nagłówku to później robi sie wyblakły. Czy istnieje możliwość zmiany nasycenia?

2. Jest taka opcja by pierwsza strona miała inny nagłówek niż następne. No i na pierwszej stronie mam wysoki nagłówek a na drugiej chcę już mniejszy a nie da sie go zmniejszyć bo jak zmniejszę to sie obszar nagłówka na pierwszej stronie zmniejsza…

Wie ktoś jak problem rozwiązać?

1. Przecież na wydruku będzie tak jak wstawiłeś. NIe będzie wyblakłe.

2. Użyj podziału dokumentu na sekcje (i dla drugiej ustawisz inne rozmiary nagłówka).

Dla następnej strony ustawiłem w ustawieniach strony marginesy “od bieżącego miejsca” i w taki sposób dało sie ustawić różne marginesy, te marginesy były liczone jako stopka i nagłówek więc udało sie ustawić różne rozmiary nagłówków na stronach, ale dziwne to troche.

Sprawdzę podział na sekcje, nie bardzo rozumiem o co w tym chodzi. Coś kombinowałem już kiedyś z sekcjami i później nie dało sie usunąć sekcji, gdy usunąłem klawiszem DEL to usunął sie też nagłówek… Czyli by pozbyć sie sekcji musiałem od nowa zaczynać tworzyć dokument.

:idea: podział na sekcje pozwala zapanować nad dokumentem, marginesy to marginesy, a nagłówek i stopka są w Ustawienia strony/Układ co prawda są one liczone od krawędzi marginesów

koszalek naciśnij sobie [Ctrl+Shift+*] (gwiazdka z ósemki) lub guziczek z paska z symbolem “pi” zobaczysz wtedy wszystkie wstawiane podziały i inne znaki których nie widzisz …prościej będziesz je wtedy usuwał