Sprawa dotyczy nagłówków i stopki- Widok > nagłówek i stopka.
Gdy wpiszemy nagłówek i stopkę to jest zawsze to wszystko szare, nawet jak obraz wstawię w nagłówku to później robi sie wyblakły. Czy istnieje możliwość zmiany nasycenia?
Jest taka opcja by pierwsza strona miała inny nagłówek niż następne. No i na pierwszej stronie mam wysoki nagłówek a na drugiej chcę już mniejszy a nie da sie go zmniejszyć bo jak zmniejszę to sie obszar nagłówka na pierwszej stronie zmniejsza…
Dla następnej strony ustawiłem w ustawieniach strony marginesy “od bieżącego miejsca” i w taki sposób dało sie ustawić różne marginesy, te marginesy były liczone jako stopka i nagłówek więc udało sie ustawić różne rozmiary nagłówków na stronach, ale dziwne to troche.
Sprawdzę podział na sekcje, nie bardzo rozumiem o co w tym chodzi. Coś kombinowałem już kiedyś z sekcjami i później nie dało sie usunąć sekcji, gdy usunąłem klawiszem DEL to usunął sie też nagłówek… Czyli by pozbyć sie sekcji musiałem od nowa zaczynać tworzyć dokument.
:idea: podział na sekcje pozwala zapanować nad dokumentem, marginesy to marginesy, a nagłówek i stopka są w Ustawienia strony/Układ co prawda są one liczone od krawędzi marginesów
koszalek naciśnij sobie [Ctrl+Shift+*](gwiazdka z ósemki) lub guziczek z paska z symbolem “pi” zobaczysz wtedy wszystkie wstawiane podziały i inne znaki których nie widzisz …prościej będziesz je wtedy usuwał