Msconfig


(komin15) #1

Po wpisaniu MSCONFIG w strart>>>uruchom>>msconfig

pojawia sie tabliczka z informacja

System Windows nie moze odnaleźć pliku "msconfig". Upewnij sie, ze nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie. Aby wyszukac plik, kliknij przycisk Start, a nastepnie kliknij polocenie wyszukaj.

Wcześneij Dziłało czemu teraz nie??


(El Presidento) #2

Proponuje naprawę systemu z płyty.

Ustawiasz bootowanie w BIOS-ie z płyty CD.

Wkłądasz do napędu płytę XP.

Bootujesz z niej system, az zobaczyśc ekran instalacji.

Będziesz miał tam 3 opcje do wyboru, klikasz napraw bierzącą instalację (w tym celu naciskasz klawisz R ).

Następnie logujesz się do swojej instalaci, zapewne masz jeden system więc klikasz 1 , pózniej wpisujesz hasło administratora(jeśli nie masz klikasz poprostu Enter )

I wpisujesz komende chkdsk /r i czekasz...

Po zakonczeniu skanowania (potrwa to chwilę) wpisujesz exit i naciskasz Enter.

Pózniej zmieniasz botowanie w systemie tak jak było i uruchamiasz


(komin15) #3

nie pomogło:( nadal to samo


(Wigrus1) #4

komin15 masz plik ten w:

C:\WINDOWS\pchealth\helpctr\binaries ??


(komin15) #5

Nie mam:(


(El Presidento) #6

Dziwne ze naprawa z płyty nie pomogła, przeciez wgrywa ona i nadpisuje uszkodzone pliki :?

Moze coś blokuje plik, jak sprawa wygląda ze szkodnikami :?

Masz jakieś programy to obsługi Autostartu lub programu typu "tweak" :!:


(matiit) #7

spróbuj msconfig.exe

mnie to pomogło przy regedit


(komin15) #8

nie mam zadnego programu do obsłgi atostartu

AW to Avast co widac po log

Złączono Posta : 13.02.2006 (Pon) 20:32

msconfig.exe nie pomogło

Złączono Posta : 13.02.2006 (Pon) 20:36

co do naprawy z płyty to: jak było 69% cofneło sie do 50%


(Wigrus1) #9

Wklej loga z hijackthis


(El Presidento) #10

Ale chyba nie przerwałes :?

Napisałem ze moze to potrwać chwile :slight_smile:


(komin15) #11

nie przerwałem doszło do 75 nie 69 sorki i cofneło sie do 50 i odnowa za drógim razem doszło do 100 i nie pokazało że "był conajmniej jeden błąd"

Złączono Posta : 13.02.2006 (Pon) 20:57

wigrus Jakiego loga? gdzie?


(Wigrus1) #12

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654


(zciwo) #13

Miałem podobny problem, tyle że mi zniknęło msconfig,help się nie uruchamiał. Walka ze szkodnikami nie pomogła, dopiero później format, bo nikt nie potrafił pomóc :frowning:


(komin15) #14

Napewno musi bys jakiś program zastepczy msconfig, Znacje jakiś i polecacie? najlepiej po polsku:)


(El Presidento) #15

Oczywiscie ze są:

Ale nie powinno nie być go, a zeby konsola odzyskiwania nic nie pomagałą :roll:


(komin15) #16

moim zdaniem jest to awykonalne żeby nie było pliku msconfig porostu jest to nie mozliwe coś. Moim zdaniem coś go blokuje, ale napewno jest. niedługo zrobie format c: w takim razie i tyle.


(Wigrus1) #17

A nie można ściągnąć tego pliczku?

http://www.perfectdrivers.com/howto/msconfig.html

Zobacz może coś pomoże :wink:


(komin15) #18

Dziex działa:)