MSI Nightblade MI2C-221XPL problem z portami usb

Witam po zakupie ww komputera http://www.mediaexpert.pl/komputery-stacjonarne/komputer-msi-nightblade-mi2c-221xpl,id-735969 postanowiłem zainstalować system ponieważ go nie posiadał. Wybór padł na windows 764bit proffesional ponieważ taki oryginalny posiadam. Problem w tym że porty usb i urządzenia mysz oraz klawiatura pod nie podpięte (porty 2.0) nie działały w instalatorze windowsa. Można było z nich korzystać tylko w biosie. Ponieważ było jedno wejście na ps 2 pożyczyłem klawiaturę i zainstalowałem windowsa. Pomimo tego nadal usb nie działałoJako iż cięzko nawigować tylko klawioaturą Postanowiłem pogrzebać w biosie i zmieniłem ustawienie Enables the supports for Windows 8/ 8.1 or disables for other operating systems na enabled. Od tej pory tv do którego komputer jest podłączony poprzez kabel hdmi nie wykrywa urządzenia i nic nie mogę zrobić\ gdyż nic się nie wyświetla. Proszę o pomoc z góry dzięki

ps Proszę moderatorów o przeniesienie tematu na odpowiednie miejsce

Rano windows uruchomił  się :slight_smile: lecz nadal nie mogę uruchomić portów usb nie zainstalowały się sterowniki do następujących urządzeń : kontroler ethernet pci simple comunications, uniwersalna magistrala szeregowa usb

Problem rozwiązany poprzez instalację Intel Driver Update Utility

Proszę o zamknięcie tematu

Zainstaluj stery na początek https://pl.msi.com/Desktop/support/Nightblade-MI2C.html#down-driver&Win7 64

W tej cenie można było kupić sprzęt ze sporo lepszą grafą generalnie.

Próbuje to robić od wczoraj problem w tym że explorer robi mi problemy na stronie msi i cały czas się wiesza a nie mogę zrobić aktualizacji przez windows update z powodu tego błędu gdzie nieskończenie szukał aktualizacji. Przypominam że mogę mieć tylko klawiaturę lub myszkę jedniocześnie podłączoną więc chyba jedynym wyjsciem jest zgranie wszystkich potrzebnych sterowników na płycie na innym kompie i wtedy z obsług a myszki pójdzie jakoś.

A odnośnie ceny kompa wiem że można było znaleść w tej cenie kompa z 960 ale w me miałem raty 0 % i zależało mi na małej obudowie więc dlatego się zdecydowałem . pozdrawiam