Witam po zakupie ww komputera http://www.mediaexpert.pl/komputery-stacjonarne/komputer-msi-nightblade-mi2c-221xpl,id-735969 postanowiłem zainstalować system ponieważ go nie posiadał. Wybór padł na windows 764bit proffesional ponieważ taki oryginalny posiadam. Problem w tym że porty usb i urządzenia mysz oraz klawiatura pod nie podpięte (porty 2.0) nie działały w instalatorze windowsa. Można było z nich korzystać tylko w biosie. Ponieważ było jedno wejście na ps 2 pożyczyłem klawiaturę i zainstalowałem windowsa. Pomimo tego nadal usb nie działałoJako iż cięzko nawigować tylko klawioaturą Postanowiłem pogrzebać w biosie i zmieniłem ustawienie Enables the supports for Windows 8/ 8.1 or disables for other operating systems na enabled. Od tej pory tv do którego komputer jest podłączony poprzez kabel hdmi nie wykrywa urządzenia i nic nie mogę zrobić\ gdyż nic się nie wyświetla. Proszę o pomoc z góry dzięki
ps Proszę moderatorów o przeniesienie tematu na odpowiednie miejsce
Rano windows uruchomił się lecz nadal nie mogę uruchomić portów usb nie zainstalowały się sterowniki do następujących urządzeń : kontroler ethernet pci simple comunications, uniwersalna magistrala szeregowa usb
Problem rozwiązany poprzez instalację Intel Driver Update Utility
Proszę o zamknięcie tematu