Bry
Mam płytę główna MSI P6N SLI Platinum i na niej jest zintegrowana karta dzwiękowa i moje pytanie jest takie: Czy warto dokupić jakąś kartę dzwiękową i jak tak to jaką?
Bry
Mam płytę główna MSI P6N SLI Platinum i na niej jest zintegrowana karta dzwiękowa i moje pytanie jest takie: Czy warto dokupić jakąś kartę dzwiękową i jak tak to jaką?
Creative SB X-fi Xtreme Audio , jak najbardziej polecam.
Zależy pod jakie głośniki i ile masz na to hajs.
Jak chcesz kupić głośniki z [tych 2.1], to polecam Creative Gigaworks T40.
Myślałem o głośnikach Logitech X-540 (może polecacie mi jakieś inne w podobnej cenie? Zależy mi na głośnokach 5.1 bo mam na nie warunki w pokoju tzn gdzie je postawić by były ustawione prawidłowo i na odpowiedniej wysokości i to właśnie do nich zastanawiam się nad kartą dzwiękową, mam jeszcze starego livea 5.1.
Jak masz SB Live! 5.1, to ja nie widzę sensu inwestowania w kartę dźwiękową… To bardzo dobra karta dźwiękowa mimo paru lat na karku. Lepiej tą kasę włożyć w głośniki…
a logitechy x-540 sa chyba najlepsze w tej cenie, sam je zamawiam.
jest możliwość podłączenia ich do xboxa 360? On ma tylko optyka a wiem ze Z-5500 ma jakiś wewnętrzny dekoder i można bezposrednio podłączyć, a do x-540 coś mozna dokupic jakis dekoder czy cos? (Nie znam sie za bardzo na Audio stąd te pytania:))
Tu jest opisany sposób na podłączenie konsoli z 2 czinczów lewy - prawy do głośników 2.1, Ja chcę podłączyć głośniki do wyjścia optycznego.
Znalazłem takie coś http://forum.pclab.pl/t336045.html i zdaje się ze nie ma możliwości by tak zrobić jak chcę.
Czyli ta karta dzwiękowa zintegrowana na tej płycie za którą dałem 600 zł jest takiej jakości że lepsza by była sb lave 5.1? lol
No a myślisz ze jak cos jest wbudowane od razu to musi byc złe. Nie zawsze tak jest chodź często.
Myślałem że karte zintegrowana na tej płycie mam wystarczająco dobrą… Też dlatego kupilem jakąś lepszą bym już karty dzwiękowej w przyszłości nie musiał kupować. Więc Moje pytanie pozostaje: czy karta dzwiękowa na płycie jest wystarczająco dobra czy lepiej kupić coś lepszewgo i jak już to co. Głównie gram na słuchawkach Fatal1TY i słucham muzyki. Planuję w przyszłości kupić jakiś zestaw 5.1 może z-5500…
To kup a potem zobacz czy działa. Jak nie to karta dźwiękowa nie taki duży wydatek
Do tych głośników polecicie Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme GAMER ?