Pewnie tak średnio, dopiero w wersji z mocniejszą grafiką ma dwa wentylatory, z MX150 ma chyba z jednej strony a z drugiej jest zaślepka. Jaki masz monitor?
Ps ten model obsługuje dyski PCIe NVMe (M.2) jak Kingston KC1000 240GB na kościach MLC. Więc sugerowałbym brać bez i zamontować NVMe.
Planuje zakup NEC MultiSync EA234WMi-CT ColorTuned.
Zrezygnowałem z tego MSI PL62, na rzecz HP Omen 15-ce010nw i7-7700HQ/8GB/1TB/GTX1050Ti. Przeczytałem parę opinii i ludzie głównie narzekali głośną pracę wentylatora w MSI.
Do HP dokupię dysk M.2 i z czasem RAM. Wydaje mi się, że to lepsze rozwiązanie.
MSI PL62 i7-7700HQ/16GB/1TB+240SSD/Win10X MX150
W normalnym użytkowaniu (czyli mniejsze obciążenie) nie będzie problemu z kulturą pracy, można ona się pojawić w przypadku wyższego obciążenia. Model na przeciętny układ chłodzenia, tym bardziej z i7HQ.
Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):
15,6", nie mam specjalnych wymagań co do rozdzielczości.
Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.):
Główne i w zasadzie jedyne przeznaczenia laptopa to obróbka zdjęć w Photoshopie oraz Lightroom’ie + praca biurowa.
Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):
Matryca matowa i dobrze byłoby gdyby to była matryca co najmniej IPS. Do laptopa będzie podłączony zewnętrzny monitor, dlatego przydałby się Mini DisplayPort. Chociaż widzę, że HP go nie ma, ale za to ma port USB Type-C, który umożliwia podłączenie urządzenia wyświetlającego wyposażonego w złącze USB Type-C, zapewniając wyjście DisplayPort.
Osobiste preferencje:
Nie chciałem laptopa o wyglądzie gamingowym ale widzę, że nie ma dużego wyboru.
Chciałbym, żeby laptop miał przyzwoitą kulturę pracy (nie był a mocno hałaśliwy).
System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)
Z systemem.
Myślałem nad tym laptopem, ale przewidywany czas dostawy to początek czerwca, a ja laptopa muszę kupić w nadchodzącym tygodniu.