W końcu się stało, wentylator całkiem przestał działać. Zdjąłem więc go razem z całą plastikową osłoną zostawiając sam radiator a wygląda to obecnie tak:
Tuż naprzeciwko karty jest zamontowany nawiewający wentylator 120mm a nad nią tej samej wielkości wyciągający. I tu pytanie czy nic się nie stanie podczas grania? Domyslam się że pomocny będzie Furmark i testy w nim?
To chyba będę musiał kupić cale nowe chłodzenie bo owszem mam pasujący wentylator ale za nic go nie podlącze, gniazdo na karcie jest “producenta” (pasujące tylko do fabrycznego wentylatora). W Furmark przy benchmarku full HD temperatura doszła do 80 C więc racja @Wredotka że karta długo nie podziała Podczas normalnego użytkowania jakieś 40-45 C
Zrobiłbym tak ale nie mogę go podłączyć do samej karty, inne gniazdo Mam w zapasie zarówno 120 jak i 80mm (3 pin). Jak go podłącze do samego zasilacza to będzie wył niczym potępieniec.
Dziękuje za rady Jeszcze jedno pytanie, czy da się sprawdzić czy zepsuł się wentylator czy całkiem padł kontroler karty? Bo gdybym kupił nowe chlodzenie a tu to samo :x