Mulenie się filmów, gier

Witam !

Mam problem na laptopie z dość nietypowym problemem, gdyż gry typu Risen, Risen 2, Wiedźmin oraz filmy w dużej rozdzielczości(np. HD) mulą mi się. Nie jest to aż tak straszne w przypadku filmów, gdyż da się je oglądać, ale w porównaniu w odtwarzaniu np z innego laptopa tego samego filmu jest o wiele bardziej płynne(dodam, iż ten drugi laptop jest gorszy od tego, co posiadam). W Grach natomiast… masakra. Nawet gdy obniżę wszystkie wymagania, ustawienia w sterownikach, gra muli się strasznie, np gdy w Risenie chodzę po dżungli itp, ogólnie muli się fest tam, gdzie jest wiele tekstur itp. Aktualizowałem już sterownik wieloma sposobami, gdyż ten ze strony HP nie instalował się, gdyż wyskakiwał komunikat, że jest to zła wersja aktualizatora(choć pobrana ze str. producenta). Ostatecznie się udało, ale to nie pomogło nazbyt wiele. Następnym moim krokiem było przeinstalowanie biosu. Pomogło, racja, ale to i tak nie jest to, co widzę na innych komputerach i notebookach z podobnymi parametrami. Dalej nie chodzą one tak płynnie.

Mój laptop to: HP Pavilion dv6 dv6-3020 sw. Procek Intel i3- 350 M 2,26Ghz, dysk twardy 320 GM (7200 obr na min), ram DDR3 SDRAM 3GB (2 moduły), karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 5470 oraz windows 64 bitowa wersja.

Hmmm Pavilion … może się przegrzewa i zamula żeby się nie spalić? :>

Hmmm nie jest aż tak gorący, chociaż może i w tym leży problem… Jak takiemu czemuś zapobiec ?

Chociaż z drugiej strony, przy filmach wideo, nie grzeje się w ogóle, więc to raczej temp. tego nie powoduje : <