ile masz ramu bo jak 256 to jest zamalo wypalnie plytek pobiera zasobow
i jeszcze jedno
jak niemasz opcji OverBurning czy podobnej (w zaleznosci od producenta) inna nazwa, po wypaleniu paru plytek musisz zresetowac kompa szczegolnie jak masz malo ramu
a co do dysku to , zobacz czy HDD jest jedynym urzadzenem podpietym do kanalu IDE i bo predkosc
danego urzadzenia jest taka jak najwolniejsze podpiete do tegoz kanalu
urzadzenie np.CD-ROM (podczas przenoszenia danych miedzynimi)
wiec jak masz HDD+CD-ROM to juz wiesz ze podczas kopiowania HDD bedzie zwalniac do predkosciu CD_ROM
radze ci zainswestowac w tasme HDD_CD cena ok 15zl i podlaczyc kazde urzadzenie osobno to zalatwi twoj problem i oczywiscie wspomnaine nowe stery VIA
dokupienie ramu tez by sie przydalo niestety bo 256 jest stanowczo zamalo juz niemowie o wypalniu ,ale calej pracy na systemie (chyba Sebastian sie zgodzisz) najpierw niech zrobi to co wczesniej podalam
boczi ma poczesci racje jenak niepowino sie dzialac ani uruchamiac czy miec wczesniej uruchomnione programy podczas wypalania plyt nawet najwieksze zasoby moga byc absoltnie wyczyszczone podczas tago procesu
hihi ramy sobie darujemy narazie dzieki i pozdrowka
Sebastian Szaniawski hihi co sprawdzles ze na 256 da sie dzialac na winxP wiem ze sie da ,ale w jakim komforcie juz ci przyznalam racje z ramami
wiec juz oki
ale jak dla mnie np. robiac rendering w scenie w 3dmaxie i sluchajac muzyczki 256MB bylo za malo ,komp sie mulil a muzyczka byla niedokonca plynnie odbierana ;ramu nigdy nie jest za malo mi nawet 512 niestarcza przy renderowaniu ,juz nieraz po obrobce calej sceny mialam z 512 tylko 25 mb wolnych zasobow wiec sie niedziw ze jestem tak uwrazliwiona na tym punkcie i konczymy juz z ramami to tyle:
lesiu1111 ma szczeascie tasma za free ,zostala i teraz montaz zycze pwodzonka i zero mulenia przy przenoszeniu danych pozdro
sebastian ramy the end --milego wieczorku-- zycze obojgu forumowiczom
No fajna klutnia ! Tylko o jednym zapomnialo sie wam :lol: o buforach napedow! To one decyduja o tym czy cos mozna robic w miedzy czasie i w jakim komforcie !
Kamcia a ty jak zaladujesz sobie jeszcze 4GB ramu to moze nawet jeszcze zagrasz w jakas giere( 3dmax+mp3+quake VII+… =ARCHIWUM X) :lol:
3DMAX twoja sprawa sama wiesz ze musisz miec nie malo pod maska !
Moze jeszcze bys wspomniala o tasmie odpowiedniej do kazdego z napedow( w zalerznosci co to jest)
No a przedewszystkim wszyscy zapomnieli o intelowskim HT (i po klopocie )