Multiroom - Na czym to polega?

Witam.

Chciałem się spytać jak działa ten Multiroom? Moim rodzicom podajże w maju kończy się umowa z cyfrowym polsatem, i chcieli podpiąć się od córki, tylko nie wiedzą jak mają to zrobić… Byli wczoraj u gościa do pytać się co i jak, ale oni swoje, gościu swoje, i nic się nie dowiedzieli… Co mają kupić żeby mogli się podpiąć u córki i żeby szło u nich, oczywiście nie te same kanały.

Z tego co mi wiadomo to multiroom trzeba wykupić żebyś mógł oglądać inne kanały na 2 tv :wink:

wykupujesz multiroom chyba za 10zł miesięcznie i masz taki sam pakiet jak na głownym dekoderze,jeden minus to co kilka dni musisz przekładać karte z głownego dekodera do tego drugiego(takie zabezpieczenie przed kombinowaniem)

Tak jak powiedział @mazek

Polsacie

Dlatego tu najlepsza jest Cyfra+ dostaje sie druga niezależną kartę i się hula. (dekoder sd do cyfry plus to koszt około 70zł )

lub dzieli sygnał za pomocą splitera (4 dekodery) na terenie domu

Dokładnie w Polsacie trzeba “parować” karty raz na 7 dni (można oczywiście wcześniej)

Parowanie polega na przełożeniu karty z dekodera głównego do dodatkowego na 3 sekundy.

Moim zdaniem mało uciążliwe.

@Cholinex sądziłem, że w C+ dalej się paruje, przynajmniej było tak jeszcze w zeszłym roku.

A np. kupiłbym coś takiego http://allegro.pl/konwerter-quad-hd-3d- … 27072.html to by to działało? A jeśli tak, bo bym prosił instrukcję jak to zamontować.

vicus , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie,używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038

@mPiter

w C+ nigdy sie nie parowało! !!

Było tak ze trzeba było ganiać co 6 godzin z modułem do dekodera głównego, ale od roku jest zupełnie nie zależna 2 karta.

@vicus

To jest tylko konwerter który dzieli sygnał z anteny na 4 dekodery, ale uprawnienia przehodza przez kartę anie przez niego krótko mówiąc

@mPiter

Parowanie to dla mnie jak karta jest sparowana z dekoderem , jak w Polsacie czy N

W C+ od dawna jest możliwość podziału sygnału na minimum 4 niezależne dekodery, wiec sam MM jest w sumie zbędny :smiley:

Witam.

Wcześniej miałem multiroom w cyfrze+ i nie trzeba było żadnych dodatkowych połączeń między dekoderami tylko każdy z anteną i działało normalnie, a teraz mam na 1 telewizorze tv “N”, ale chcialbym dołożyć jeszcze 3 telewizory . Dowiadywałem sie co trzeba zrobić, ale w tych punktach obsługi tylko wiedzą jak podpisać umowe, a co do technicznych zagadnień nie mają pojęcia… słyszalem, że trzeba jakos łączyć ze sobą dekodery kablem, co szczerze mówiąc nie bardzo mi odpowiada… na innym forum przeczytalem, że jest opcja podłączenia przez router, tylko teraz pytanie jaki i co do tego jeszcze trzeba by kupić żeby działało niezależnie na każdym telewizorze? :slight_smile:

@20dolar

C+ ma najwygodniejszy multirum, i wiele to zapewne wykorzystuje niecnie hehe ale jak pisałem wcześniej można uprawnienia podzielić po kablu na 4-6 dekodery już za 130zł drożej można bezprzewodowo.

Co do N opis dość dokładny znajduje się tutaj :razz:

http://n.pl/multiroom_hd/jak_podlaczyc_ … standardHD

ps:To podobno tez działa :

http://www.tp-link.com.pl/products/deta … L-PA211KIT

no wiem właśnie, że w c+ najfajniejsza opcja, mam to na 2 telewizorach, ale mama zamontowala u siebie N i troche bez sensu bo mam w domu i N i C+… i teraz chce zrezygnowac z cyfry i zostać przy N, więc jakoś to musze połączyć. w N jest opcja multiroom, ale zeby to podlączyc trzeba jakis switch. Już odpuścilem łączenie przez wi-fi i teraz zostaje opcja przez ethernet. jaki switch bedzie grał z N ? obojętnie czy musi mieś jakies specjalne parametry?

Obojętnie jaki, chyba że wyciągniesz jakiegoś grata sprzed kilkunastu lat, który obsługuje połączenia tylko do 10 Mb/s.