Muszę zmienić zasilacz?

Ostatnio zmodernizowałem komputer. Teraz przez dłuższy czas nie będę już nic dokupywał, ale zastanawiam się czy obecny zasilacz wystarczy, aby mi komputer bezpiecznie działał.

Zasilacz: 350W MODE COM

Mobo: Asus A8V-VM SE

Procek: Athlon 64 3700+

Karta graf: SAPPHIRE X1600 Pro 512MB

Dysk 160 GB

2x 512 DDR

Mode com feel czy mode com mc ,

jak to jest Modecom MC to może zostać,jeśli masz Modecom Feel to radziłbym Ci wymienić.

Jest to mode com feel

to lepiej go wymień na Modecoma MC 350 to takiego sprzętu spokojnie starczy

Zmieniaj na modecom mc 350W :wink:

to raczej wymien

Ja mam podobny sprzęt i Modecom feel i wszystko działa już ok pół roku.

Czy to znaczy że ja też muszę wymienić zasilacz mimo że wszystko działa w porządku?? :shock:

Ale jaja na tym forum :stuck_out_tongue:

No w tym temacie to jest trochę spamu.

Są osoby, którym tracer czy codegen działał kilka lat i się nie spalił, jednak prawdopodobieństwo, że zasilacz się spali jest dużo mniejsze, gdy Mamy Modecoma MC, niż tracera albo Modecoma Feel.

Pewnego pięknego dnia może wszystko być nie w takim porządku… Komputer=śmietnik. Takich zasilaczy nie powinno sie zakładać do nowego sprzętu, co do staruszków najwyżej.

W kompie masz po prostu bombkę zegarową, tylko nikt nie wie kiedy nastąpi detonacja. Wymieniaj zasilacz a nie kombinuj, bo oprócz zasiłki w skrajnym przypadku będziesz musiał wymienić całą resztę - przerabiałem takie przypadki u oszczędnych kolesiów…:mrgreen:

PaPuX , gratuluję podejścia :wink:

ehh… radze wymienić… co prawda feel nie spalił mi kompa tylko uszkodził…

na 5 portów PCI działał tylko jeden a na dodatek nie zawsze… zepsuł też wejście na głosiki :confused: (to zielone i musiałem jechać na subwooferze :confused: )

radze wymienić o ile nie jest już za późno…

PS. jedyne co człowiek musi to umrzeć… :stuck_out_tongue: