Muzyka na forum


(Krzychuu) #1

Jak wrzucić muzykę na forum?


(Skr3czu) #2

Ale chodzi Ci o taki efekt że cały czas gra czy tylko na stronie głównej bo jak na stronie głównej to bedzie łatwo ,ale żeby na każdej podstronie to już jest troche roboty


(Krzychuu) #3

No to jak to zrobić?

A jak to zrobić?

P.S. Wolałbym, żęby grała wszędzie. Ale czekam na wyjaśnieniejak to zrobic.


(Kubarek) #4

zamiast czekać, to poszukaj ( np. forumowa szukajka z hasłem kluczowym ‘muzyka’ )

było takich pytań od cholery :wink:


(Krzychuu) #5

kubar3k wskaż choc jeden temat który odpowiada moiemu zapytaniu. Bo ja jakoś nei weidzę.

Jak zrobić żeby na stronie głownej forum była muzyka?

Jak zrobić, aby ta muzyka była na pod stronach?


(Szuman) #6

wciąż nie rozumiem, po co komu muzyka na stronach :roll:

:idea: strona się dłużej ładuje

:idea: wzrasta zużycie transferu

:idea: wkurza (ktoś np. słucha Winampa)

:idea: i jeszcze kilka innych argumentów by się znalazło :roll:

Ale skoro chcesz, to proszę:

:arrow: LINK

:arrow: LINK

:arrow: LINK

:arrow: LINK

:arrow: Gdyby powyższe nie wystarczyły

dlaczego? wystarczy muzyczkę wkleić do pliku, który jest wspólny dla wszystkich podstron, np. w pliku templatki overall_header.tpl :slight_smile:


(Skr3czu) #7

Ponieważ na stronę główną by zrobił tylko za pomocą PA na forum ,a jak chce już robić żeby na każdej podstronie grało to już więcej roboty ponieważ musi edytowac pliki i tak dalej… :wink:


(Krzychuu) #8

Nook powiesz mi wreszcie jak zrobic tą muzykę na stronie głównej i podstronach?

Poszukałem pare rzeczy na podanych stronach, ale nie wiem jak to zroibć. Czy tą muzykę trzeba wrzucić na serwer? I gdzie wklejić ten skrypt?


(Kubarek) #9

strona główna forum jest stroną taką jak inne, przynajmniej jeśli chodzi o budowę

zastosowanie porad wielokrotnie udzielanych na forum powinno pomóc 8)

no ba

choć istnieje wyjątek: masz publiczne IP, ale wtedy twój komputer też staje się serwerem

powiedz, który skrypt, bo na razie tylko ty wiesz, jaki skrypt chcesz wkleić :wink:

na budowie phpbb co prawda się nie znam za bardzo, ale ogólnie pliki w których się coś zmienia, znajdują się w katalogu templates/twoj_styl/…


(Krzychuu) #10

Mam NEO 512 to może być?


(Skr3czu) #11

Tak bo mój kolega ma ;]


(Airborn) #12

pod warunkiem, że skorzystasz z usług jakiegośserwera typu no-ip.pl czy no-ip.com bo bez tego neostrada ma zmienne IP, i co jakiś czas musiał byś edytować adres do pliku w skrypcie


(Szuman) #13

ojjj Boże… :shock: jakie to wspaniałe, że nie będziesz musiał muzyczki wrzucać na serwer, jakie to cudowne, że twój komp jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zamieni się w serwer… a pomyślałeś o tym, że twoje łącze nie wyrobi przy większym ruchu? A nie przyszło ci do głowy, że kompa musiałbyś nie wyłączać, bo jak wyłączyć to muzyczka przestanie grać? Czy tak trudno wrzucić to wszystko na serwer i mieć święty spokój? To nie, ty musisz mieć muzyczkę, bo to bajer, a muzyczka z własnego kompa to już w ogóle bajer :roll: może lepiej radio załóż, to będziesz jeszcze wybierał muzyczkę, a nawet gadał z muzyczką. Ba! Karaoke w twoim wykonaniu czeka twoich forumowiczów! Ojjj, szkoda, że kamerki się nie da na forum podpiąć - to byłby dopiero bajer!

Posłuchaj :!: Przekopałem specjalnie dla ciebie tematy, które ci podałem, aby mieć pewność, że podaję cię właściwe informacje. To ty wydziwiasz! Wrzuć sobie tego playera, albo wklej w kod strony tą muzyczkę, która będzie przy każdym przeładowaniu zaczynać się od nowa (to też swego rodzaju bajer) albo wrzuć ten plik mp3, ogg czy nawet wav (nie zdziwiłbym się) w pop-upa i będzie cały czas ślicznie grało. Tyle kombinowania, tyle rozmywania tematu: pytałeś o muzyczkę, a teraz pytasz, jak postawić serwer na Neo :roll:

Ja ci mówię: jeśli już koniecznie chcesz mieć stronę z muzyczką, to umieść na stronie playera i wtedy każdy będzie sobe mógł muzyczkę zatrzymać, przewinąć, zwiększyć lub zmniejszyć głośność - tyle bajerów w jednym!