Muzyka nie dziala w kompie


(Piecka M) #1

Zainstalowalowany system Xp w nowym kompie, wszystko wgrane pieknie ladnie...filmy chodza wszystko elegancko, tylko muzyka jakos smiesznie odtwarza :^o .

Zainstalowem Winampa, pozniej go wywalilem i innego odtwarzacza wgralem i dalej to samo...

Czy to sprawa kodekow, nie wydaje mi sie... ?

-W Windows Media Player kazda piosenka po 15 sekundach laczy sie z netem i przestaje chodzic... ( komp nie jest podlaczony do sieci )

-W Winampie i innych odtwarzaczach chodza tylko niektore utwory, reszta tez chodzi, ale "skrzyczy" w glosnikach , nie wyrazno idze piosenka...

-wgralem VLC pleayar dla sprawdzenia i chodza wszystkie kawalki ok... !!

Czy to jest kwestia konfiguracji w odtwarzaczach czy co? Powylaczalem w nich wszystkich "laczenie sie z netem" i dalej to samo...Moze Xp cos nie tak wgrany zostal lub tez kwestia koniguracji out put czy jaki tyfus ? :o

Pozdrawiam [-o<


(Krzysiekaczor) #2

Jaka karta dźwiękowa? wgraj stery


(Piecka M) #3

sterowniki wgrane, dzwiek jest gra tylko nie odtwarza nie ktorych utworow, moze to utwory sa zabezpieczone i wymagaja licencji i laczenia sie z netem ?


(lazikar) #4

Przypominam, że na forum należy pisać także z polskimi literkami (ą, ę, ź, ż, ć, ó, ł, ń), dlatego proszę o poprawienie swojego posta. W przypadku zignorowania prośby, zostaną wyciągnięte surowe konsekwencje.


(nidan) #5

Hej

Wiem że temat był dawno pisany ale Ja teraz mam dokładnie ten sam problem :frowning: to samo mi się nagle dzieje co autorowi tego posta.

Proszę o pomoc bo nie mogę znaleźć przyczyny a komputer mam nie od wczoraj :expressionless:


(Danielm86) #6

Zapewne pliki spakowane wma. Niestety po formacie takich nie odtworzysz


(Skejcior9494) #7

Wgraj kodeki

http://www.programosy.pl/program,k-lite … -pack.html - K-Lite Codec Mega Pack

… i bardzo dobry (wg. mnie) program do .mp3 itp.

http://www.sciagnij.pl/programy/p/AIMP2/2350 - Aimp 2.51


(nidan) #8

Hmmm nie kumam za bardzo o czym piszesz :confused: To są normalne MP3 zbierałem je przez kilka lat, w tym czasie robiłem format partycji C: a Mp3 były zawsze na innych partycjach. Ostatni format robiłem ok Lutego i od tej pory wszystkie pliki MP3 (tzn większość, nie wiem czemu nie wszystkie) są podświetlone na kolor niebieski a czcionka normalnie jest czarna ( jak wejdziemy np. przez Mój komputer do danego folderu z muzą).

Taki K-Lite Codec Mega Pack akurat mam wgrany, zawsze taki miałem i było OK, zazwyczaj to z filmami miałem problem aby kodeki dograć ale MP3 :expressionless: serio nie wiem już co to może być.

A nie wiem czy PLAYER ma tu coś wspólnego bo Winamp zawsze działał bez zarzutów, a jak nawet otworze w WMP to dzieje mi się tak jak autorowi że działa przez 15 sek i się wyłącza i łączy się z jakąś stroną dziwną która się w dodatku nie otwiera.


(Piotr Kluzowicz) #9

Spróbuj zapisać jeden z tych źle odtwarzających się utworów na jakiś nośnik i spróbuj odpalić na innym kompie. Jeśli będzie ten sam problem to znaczy, że przyczyna jest po stronie samych plików mp3.


(nidan) #10

no właśnie zauważyłem też takie coś że po wgraniu muzyki na przenośnego MP3 Playera dzieje się to samo czyli piosenki, skrzypią i piszczą :frowning:

Tylko co się stało że się zepsuły ?? jest może jakiś program do naprawy ich czy coś takiego ??

Ma ktoś na to jakieś racjonalne wytłumaczenie ??