Mam Sony Xperię Z1 z Androidem 5.0 i po zablokowaniu telefonu muzyka się zacina, tak przerywa na sekundę i powtarza się to co kilka minut. Gdy telefon jest odblokowany to muzyka wgl się nie zacina! Wcześniej było jeszcze gorzej, muza zacinała się za każdym razem gdy zaczynała się nowa piosenka, ale gdy wyłączyłem Tryb Stamina (oszczędzanie energii) to jest lepiej, ale nadal występują ściny. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu!
Ja miałem taki sam problem w moim LG F60. Dopiero gdy zakupiłem program powerAMP i pozmieniałem zaawansowane opcje, muzyka przestała zacinać. W moim przypadku wszystkie odtwarzacze z google play oprócz powerAMP zacinają muzykę na wyłączonym ekranie.
Ustawiłem w nim następujące opcje:
Rozmiar bufora dźwięku: +250 ms
Priorytet procesu dźwięku: +2
Bezpośrednia kontrola głośności: ON
MusicFX: OFF
Wypróbuj wersję TRIAL i zobacz czy problem będzie występował.
Sprawdziłem i na tym odtwarzaczu problem nie występuje,ale chciałbym się dowiedzieć czy da się coś zrobić żeby problem zniknął podczas używania wbudowanego odtwarzacza?Przyzwyczaiłem się do niego,poza tym nie mam karty kredytowej żeby kupić powerampa.Udało się komuś rozprawić z tym problemem ?
Niestety nie mam pojęcia bo ja mam LG z mocno okrojonym softem, fabrycznie miałem program Google Muzyka czy jakoś tak, na nim problem występował a stockowej apki do odtwarzania muzyki dla LG nie mam. Możliwe że to jakiś błąd w hardware (problem występował u mnie na KK oraz Lolipop), najlepiej napisz do Sony może znają sposób jak naprawić ten problem.
Zakupiłem Powerampa, natomiast teksty piosenek mam z aplikacji Musixmatch. Nie wiem dlaczego, ale podczas używania Powerampa nie działa mi funkcja “Floating Lyrics”, czyli nie podświetla się tekst (coś w stylu karaoke).Na wbudowanym odtwarzaczu ten problem nie występuje. Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi:
O jak dobrze czytać, że nie tylko ja mam taki problem! eż mam Sony, myślałam, że tak po prostu musi być, nie dopuściłem myśli, że może to być błąd. Myślicie, że mogę oddać w ramach gwarancji telefon z takiego powodu?