Z autostartu tylko wpisy te 3 usunąć. Nie zeskanuję bo nie mam neta podłączonego do laptopa o piszę z innego kompa…
Koniecznie przeskanuj ten plik na virustotal,a z autostartu tak usuń te 3 ,bo te ACER-owskie nie za bardzo wiem do czego,a może coś po usunięciu nie działać .
A co mogą być za podejrzenia z tym plikiem PLFSetI.exe nie mam internetu więc raczej wirus to nie jest ani nic nie instalowałem a skanowałem antywirem więc nic nie wykrył.
Skopiuj i wklej go na pendrive czy coś i przeskanuj z kompa z internetem ,plik ma 64% prawdopodobieństwa że coś z nim nie tak.Może być również czysty bo to ponoć coś od TV Tuner/WebCam ,sprawdzić nie zaszkodzi.A po restarcie wyskakuję błąd ?
Ok zaraz to zrobię
Znalazłem takie coś w internecie
"Jedyny plik, który wydał mi się podejrzany to:
Kod:
O4 - HKLM…\Run: [PLFSetI] C:\Windows\PLFSetI.exe
Ale po rozglądnięciu się u wujka Google dowiedziałem się, że plik PLFSetI.exe towarzyszy prawie każdemu laptopowi firmy Acer a jest on dodatkiem do wbudowanej kamerki internetowej.
Jest za to na tym lapku sporo śmieci, które uruchamiają się przy starcie systemu, a które zaśmiecają RAM (pamięć). "
Włączyłem i się ten błąd systemu nie pokazał…
To elegancko ,a z plikiem widocznie wszystko ok.
Właśnie jak mam wyłączyć kamere internetową czy jest wyłączona bo jak wchodze w Acer Crystal Eye Webcam to jestem od razu widoczny…
Wynik skanu
http://www.virustotal.com/pl/analisis/9 … 1279958830
Tak jak ktoś tam pisał, że Acer ma dużo śmiec i mi się wydaje, że też tak jest i u mnie ale ja nie będę już nic usuwał sam…
To znaczy ,chcesz wyłączyć kamerkę ?Chyba właśnie ten PLFSetI.exe w autostarcie to powoduje.
Da się to jakoś teraz przywrócić bo sam już nie wiem jak to jest z tym połączeniem od kamery…
Co chcesz przywracać ?Wpis z autostartu ? Nie potrzebnie ,program który będzie chciał wykorzystać kamerę-uruchomi ją.
Jak jeszcze będę miał jakieś pytanie to się jutro odezwe, dzięki wielkie za pomoc
Spoko.Pisz śmiało
A tym CCleaner’em można spkojnie naprawiać jakieś błędy tak jak wcześniej mi doradziłeś? W razie problemóe jak mam postępować?
Mam teraz tysiąc pytań odnośnie modyfikacji systemu i nie tylko typu, podział dysku z 1 na dwie partycje jak? Kopia zapasowa systemu zrobiłem ale nie wiem czy jest ok bo zajął tylko niecałe płyte DVD, nagrałem też na płyte dysk naprawy zajął coś koło 230MB i chyba wszystko na początek z tych kopii.
Bym musiał dowiedzieć które programy usunać żeby nie zalegały na dysku i laptop będzie się szybciej odpalał tylko znów żeby jakiś błąd nie wyskoczył po usunięciu to może tego nie będę robił narazie.
Mam już zainstalowany Play movie a wile mniec KMPlayera bo tamtego zaznaczylismy żeby nie odplał się z autostartem. Usuwać go i instalować nowego?
Tak CCleaner’a możesz spokojnie używać do usuwania nieprawidłowości w rejestrze(Rejestr), jak i oczyszczania systemu z zbędnych plików(Cleaner) ,możesz zostawić na domyślnych ustawieniach,a co znajdzie-napraw/usuń.
Można napisać że jest to skomplikowany proces,nawet w tych czasach może pójść coś nie tak.Ogólnie podstawą jest defragmentacja przed całą operacją ,np programem Perfest Disk ,metodą SMARTPlacement ,poukłada to pliki na dysku.Następnie można użyć systemowe Zarządzanie dyskami,lub program zewnętrzny.
Coś mało…
Możesz zostawić jak obsługa,funkcję,działanie Ci odpowiada,jak nie korzystasz odinstaluj CCleanerem >Narzędzia>Odinstaluj programy.Ja polecam Win7codecs + Media Player Classic+Real Alternative + QTLite ,(kolejność instalacji 1-kodeki,2-Real+Media,3 QT) każdy film,bez problemów
Utworzyłem dysk zapasowy systemu i kopie zapasową czyli wystarczy?
Do podzielenia dysku słyszałem o programie u PARTITION MAGIC 8 muszę to zrobic.
Lepiej zrobić to, po zainstalowaniu wszystkiego co trzeba(nie koniecznie)/dostosowaniu systemu/wyrzuceniu śmieciowych programów/oczyszczeniu z wszelkiego syfu-programem typu Acronish ,Norton Ghost ,darmowy-DriveImage XML ,EASEUS Todo Backup popatrz też tu
GPadted ,EASEUS Partition Manager ,lub temat na forum i opinie.
Ale można to robić też przez windowsa bo są te opcje dostępne?
A co do tego syfu to napewno mam dość sporo zainstalowanych już od nowości programów które napewno mi się nie przydadzą i chcę je usunać. Tylko jak mogę zrobić szybką liste tego co mam zainstalowane? Wklejam podgląd wszystkiego co zainstalowane.
http://img815.imageshack.us/img815/4729/56344983.png
http://img245.imageshack.us/img245/413/88000520.png
http://img802.imageshack.us/img802/3804/79529813.png
Napewno będziesz wiedział co na ban mogę usunąć CClenarem. Dużo jest też Acerowskich instalek więc poczytam do czego służą.
Znalazłem taką notke w internecie odnośnie dzielenia dysku na partycje. Tylko tak czy to jest 100% bezpieczne? Nie usuną mi się jakieś dane z dysku systemowego? Nic na tym dysku teraz nie ma jedynie pare potrzebnych programow zainstalowalem. Bo mam około 500GB jednego dysku dokładnie teraz 462GB i chcę podzielić na system dysk C około 62GB, dysk D 250GB, a dysk E reszte 150GB te dwa beda do zwykłego użytkowania po prostu.
A co z Skonfiguruj usułgę Windows Update (ważne). Chodzi tutaj o aktualizacje. Mam je instalować za każdym razem automatycznie. Czy w ogóle tego nie robic. Pamiętam jak na XP po jakimś czasie tego robienia wyskakiwały jakieś błędy. A jak przestałem to robic to wszystko było dobrze.