Myjka ciśnieniowa

Witam mam problem otóż zastanawiam się nad kupnem myjki ciśnieniowej nie mogę się zdecydować co wybrać karcher czy black&decker a może Bosch? Może ktoś ma jakieś doświadczenia i mógłby się podzielić, domyślam się że wszyscy będą pisać że karcher ale może ktoś ma doświadczenia z black&decker albo bosch

Nie miałem doczynienia (choć też mam w planach zaraz po pile spalinowej :slight_smile: ) ale moge tylko powiedzieć, że BOSCH ma najdłuższe doświadczenie jeśli chodzi wszelkiego rodzaju pompy wysokociśnieniowe (np. układy ABS, ESP w samochodach to zawsze BOSCH oraz CommonRail w silnikach Diesel). To tylko nieliczne. Zdrugiej strony Karcher zajmuje praktycznie tylko myjkami. Sam nie wiem co bym wybrał. Znajomy ma myjnie ręczną i ma Karcher.

hashimoto , nieprawda. BOSH skończył się kilka lat temu. Teraz robią produkty w takiej samej jakości jak i inne firmy, czyli Made in China, Mexico, Vietnam lub inne dziadostwo. To już nie ta firma. Co do tych trzech firm to również polecam Karcher’a. Po co przepłacać, skoro składał to Chińczyk :stuck_out_tongue:

@master_zonk6

W którym miejscu napisałem nieprawde? BOSCH od kilkudziesięciu lat robi różne pompy do aut (CommonRail to często ponad 1300 barów). Osobiście też bym wybrał chyba Karcher (sepcjalizaja robi swoje).

chyba jednak się mylisz bo jeśli biorąc pod uwagę czy karcher czy bosch lub black&decker są made in china to za takiego karchera się sporo przepłaca

Ja osobiście mam Black&Decker i jest bardzo dobra nie zacina sie wysokie ciśnienie i cena nie za wysoka

Wszystkie są Made in China :slight_smile:

http://www.allegro.pl/item725928677_bla … ml#gallery

karcher nawet dobra myjka myje nia ciezarowki,a pod domem krzesla ogrodowe,dywany dobrze smiga

cześć chciałbym odświeżyć temat otóż znalazłem w praktiker myjkę karcher K 4.80 (bynajmniej przez telefon taki informację o modelu dostałem) może ktoś miał styczność z tym modelem? Czy one mają plastikowe pompy czy metalowe?