Znajde tu jakiegoś posiadacza telefonu myPhone 8920 MARK PRO. Z informacji w necie telefon prezentuje sie interesujaco, ma wiele funkcji np. WIFI, TV itp. Jesli jest ktos kto miał z tym telefonem do czynienia niech napisze jakąś opinie o nim i czy jest warto go kupić.
Kpisz. Złom z biedronki który padnie po pół roku. Powiem tak - prezerwatyw nie kupuje się na bazarze. Za tę cenę - 500zł masz o wiele lepsze telefony, choćby SE W915
Ma 2 lata gwarancji Door-to-door
Masz pewność że za 2 lata firma będzie istnieć ?
5s w google
“BYŁEM szczęśliwym posiadaczem od 3 tygodni my.Phone 8920TV MARK.pro.- do dziś, albowiem ujawniły się WADY KRYTYCZNE wyświetlacza dotykowego!(migotanie+biały ekran).Wyświetlacz w stanie zimnym działa 3 minuty, potem zaczyna migotać i po 5 minutach biały ekran.Od tej pory ruletką jest już pobudzenie go do pracy(powrót do ustawienia fabrycznego + reset+wyjęcie bateri i kart = porażka i strata czasu).No to będę testował door to door zamiast produktu. Do momentu awarii telefon oceniałem pozytywnie mimo paru mielizn- jak chociażby mikroskopijna pamięć telefonu(przeglądanie-www.bardzo poważnie utrudnione) , pismo ręczne,odczyt plików AVI(czyta-3gp i rvmb),brak regulacji siły głosu słuchawki, no i kabel USB.(tylko do ładowania baterii-o transmisji na nim zapomnij).Czekam na opinie rzeczywisty użytkownikow (z realu). Pozdrawiam i obiecuję że zamieszczę opis z przygodą door to door oraz stanowisko serwisu.”
Czytałem już gdzieś tego posta. Wydaje mi się że czasem i w renomowanej marce może trafić się uszkodzony egzemplarz. Znalazłem też trochę pozytywnych ocen ale ogólnie nie za wiele tego w necie.
Jeśli chodzi o transmisje danych przez USB to z informacji jakie zebrałem da sie przesylac pliki ale musi byc karta pamieci.
Ciesze się że wyraziłeś swoje zdanie. Czekam tez na opinie innych co zetkneli sie z tym fonem
Mnie też interesuje SE Xperia1 ale na to juz bym musial przeznaczyc nieco wiecej kaski
Nie będzie ich wielu. X1, to już stara konstrukcja i nieprzemyślana, i900, HTC Tytn, może diamond
i900 to dopiero niewypał… Diamonda bierz, koledze wyżej chodziło raczej o TyTn 2, ale i tak jakoś Diamond lepiej się prezentuje (choć TyTn 2 wygląda bardziej jak PDA a nie jak zabawka)
marradzik , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku
Nie wiem czy ktoś wie ale myPhone jest marką polskiej spółki Tel Force One. Więc pisanie że jest z biedronki lub że jest to chiński badziew jest nie na miejscu. Serwis gwarancyjny myPhone jest bardzo dobry i szybki. Wiadomo że te telefony odbiegają trochę od renomowanych marek ale widać postęp z roku na rok w nowych modelach. Ja wspieram polską przedsiębiorczość dlatego życzę telefonom myPhone wszystkiego dobrego.
Jeżeli chce ktoś wiedzieć to telefony te można powiedzieć że pochodzą z Polski i Czech ale NAPEWNO NIE Z CHIN!! Nawet te telefony w Chinach nie są oferowane…wystarczy poczytać na stronie producenta
"Początki myPhone sięgają roku 2007, kiedy w strukturach spółki TelForceOne powstał zespół mający za zadanie uruchomienie produkcji telefonów komórkowych. W skład zespołu weszło kilkunastu specjalistów z Polski i Czech.
Ich praca przyniosła efekt w październiku 2008 roku, gdy na polskim rynku pojawił się pierwszy model telefonu myPhone.
Do końca 2009 roku myPhone wprowadził na rynek siedemnaście modeli telefonów.
Produkty myPhone dostępne są w Polsce, można je kupić również za granicą. Nasze produkty znajdziesz w takich krajach jak: Czechy, Słowacja, Węgry, Rumunia, Bułgaria, Litwa, Łotwa, Estonia, Ukraina, Austria, Niemcy."
co nie zmienia faktu że desingiem i jakością nie odstają od tych chińskich…
Zależy od modelu- ten akurat:
To jest chiński złom, bez jakichkolwiek atestów, nie wiadomo jak promieniuje. Importowany przez tf1 do Polski i sprzedawany tutaj oraz na kilku innych rynkach.
Wejdź na alibaba.com - znajdziesz takich myphonów mnóstwo. Składasz zamówienie na kontener i wybierasz sobie znaczek jaki chcesz na obudowie.
człowieku TO NIE JEST IMPORTOWANE Z CHIN POCZYTAJ NA STRONIE PRODUCENTA
Świetny telefon! Polecam wszystkim którzy mieli by ochotę na DUAL SIM!
Jego największe ZALETY:
-
DUAL SIM (dwie karty działają doskonale)
-
WI-FI (działa bez zarzutu)
-
JAVA (zainstalowane aplikacje: Opera, Gadu-Gadu)
-
Duży dotykowy wyświetlacz (wysokiej rozdzielczości)
-
Bardzo dobre wykonanie (mam na myśli obudowę)
-
Obsługa kart pamięci: microSD
-
Bardzo dobra bateria (wytrzymuje mi około 7 dni przy normalnym użytkowaniu)
-
Radio działa bez podłączenia słuchawek (ma wbudowaną antenę wysuwaną od dołu - służy również do odbioru TV)
-
Odbiornik TV również działa dobrze
WADY:
-
nie do końca spolszczone menu (rzadko ale się zdarza że w opcjach jest wyrażenie angielskie)
-
telefon czasami się zawiesi (zdarzyło mi się to 3 razy przez 2 tygodnie użytkowania i to tylko przy TV)
-
mała pamięć wewnętrzna (około 4MB-zdecydowanie nie wystarcza)
-
bardzo słaby odtwarzacz muzyczny - dźwięk gra co najmniej przeciętnie (nie polecam dla sympatyków słuchania muzyki przez telefon)
No i to chyba wszystko jeśli chodzi o wady - więcej nie zauważyłem (i mam nadzieje że nie zauważę).
Podsumowanie: Ogólnie telefon jest świetnym rozwiązaniem dla ludzi potrzebujących dobry telefon z DualSim. WI-FI również jest dobrze rozwiązane i nie miałem najmniejszych problemów z łącznością Gadu-Gadu, Opery czy map Google. Cena tego modelu całkowicie odpowiada funkcjonalności telefonu. W osobistych odczuciach jedynie zawiodłem się na tym odtwarzaczu muzycznym, ale niektórzy pewnie powiedzą: telefon nie jest do słuchania muzyki.
Posiadam ten telefon i złego słowa powiedzieć nie można na jego temat! Telefon świetnie wykonany, wielofunkcyjny, nie z CHIN!
Z centrali tf1 na krakowskiej we Wrocku, 3 przystanki ode mnie.
Fajnie się czyta te ochy i achy pisane przez jednopostowców którzy przed chwilą się zarejestrowali, aby się wypowiedzieć na temat tego jakim to cudem techniki jest myphone :o
To samo na ceneo
KUPIŁEM MODEL z TV
Zanim napiszesz jaki jestem durny zastanów się po co…
DAje opis swojego doświadczenia z tym telefonem
Wymieniali mi 3 razy telefon, na szczeście w sklepie nie było z tym problemu… RAZ nie działałm mi mikrofon ( jeżeli do kogoś dzwoniłem ledwo mnie słyszał ) DWA nie działał lewy przycisk potwierdzenia
TRZY zacina się przycisk 7 ale tak zostało
NIE WIEM KTO DAJE POZYTYWNE OPINIE TEMU MODELOWI CHYBA JEGO PRODUCENCI przyznam że z tej strony opinie pozytywne sprawiłe że go kupiłem To był wielki BŁĄD
Telefon jest dobry jeżeli jesteś pracodawcą i potrzebujesz DUAL SIM nic więcej
WADY
-
pisanie SMS to tragedia 9 Brak słownika T9 żeby wysłać sms trzeba się oklikać jak w starożytności zero udogodnień
-
pisanie sms z dotyku odpada chyba że masz 9 lat i paluszek jak szpilka naprawdę nie napiszesz sms dotykiem chyba że masz dużo czasu i cierpliwosci
-
pisanie sms jedną ręką duża trudność chyba że masz 9 lat i małą rączkę JA ledwo trzymam go w ręku jak muszę wcisnąć * lub # naprawdę jest ciężko pisać
-
DZWIĘK jest straszny tak ubogi ze nawet jak się rozmawia to jest dziwnie ( widziałem wcześniej w opisie ktoś wspominał ) ale nie sądziłem ze aż tak.
-
nie zapisuje sms w wysłanych
-
nie widzisz do kogo wysyłasz jak wpisujesz numer mozesz się pomylić nie wiesz tego dopiero po dostarczeniu raport przychodzi że do tej osoby wysłano
-
szukanie kontaktu zeby zadzwonic też nie należy do prostych chyba ze już numer został wybrany z ostatnio dzwoniących
-
TV hmm zbiera TV info ( dobry odbiór ) TV2 ( tak sobie ) reszta szkoda zdrowia żyje własnym życiem
-
4 mb pamięci wewnętrznej ( można kartę ) ale mimo wszystko to powinno być więcej
tego jest tyle że szkoda pisać OGÓLNIE telefon nie jest FUNKCJONALNY jeżeli chodzi o użytkowość jak z telefonu z przed 10 lat
JEŻELI szukasz telefonu do użytkowania ODRADZAM nie nadaje się
JEŻELI jesteś szefem potrzebujesz DUAL SIM POLECAM JAK NAJBARDZIEJ
Ten telefon jest tak niedopracowany że szkoda na niego zdrowia i nerwów naprawdę ZASTANÓW się zanim kupisz czy nie warto dodać parę groszy i kupićcoś naprawdę dobrego