mam problem z Mystart Search. Wykorzystałem już większość znalezionych porad z netu i nadal niestety nie mogę do końca tego usunąć z Firefoxa i z Chroma. Ciągle, w którymś momencie użytkowania wyskakuje mi ta wyszukiwarka lub ta druga Vi-View. Jak się tego świństwa pozbyć na dobre?
Dzięki Acorus, z Firefoxa wszystko zniknęło. Natomiast pozostał jeszcze Chrome… tam nawet w ustawieniach ograniczyło mi wybór wyszukiwarek do tych, które są dostępne w omniboxie. Ponadto, pomimo, że mam stronę startową ustawioną na google i po otwarciu przeglądarki “kontynuuj tam gdzie skończyłem” zawsze dodaje jedną kartę z Mystart Search.
Ps. nie wiem czy mogę podpiąć, ale po zainstalowaniu Win 10, komputer z 30 sekund uruchamiania się wskoczył na ponad 3 minuty… i trwa to już jakiś miesiąc. Czy z tym coś można zrobić?
Wyjaśniam, pomimo użycia wszelkich dostępnych narzędzi oraz FRST64, nadal, przy każdym uruchomieniu Firefoxa podstawia mi się wyszukiwarka mystartsearch oraz dodaje się w wyszukiwarkach do wyboru (druga strzałka) chociaż usuwam ją za każdym razem.
W Chromie jest tak samo. Nie dość, że mam wybór wyszukiwarek ograniczony do tych z omniboxu to dodatkowo zawsze przy otworzeniu przeglądarki otwiera się również dodatkowo karta z Mystart Search…