Mysz A4Tech x7 - zużyty microswitch

Witam, przycisk w mojej myszy A4Tech x7 prawodopodobnie się zużył, bo chodzi ciężko i działa w jednym miejscu gdy go klikam. Wie ktoś w jaki sposób go wymienić? Gdy rozkręciłem mysz zauważyłem, że plastik naciskający na mikroprzełącznik jest bardziej starty niż ten drugi. Może to nie być wina mikroprzełącznika, a tego plastiku co na niego naciska? Wie ktoś jakie takie coś wymienić? 

Wrzuć jakieś zdjęcia wnętrza, może coś się uda poradzić. Jeśli microswitche są standardowe, można go zastąpić dowolnym innym. W przeciwnym wypadku tymczasowo może pomóc zamiana lewego na prawy (wówczas na naszym głównym przycisku dostajemy mniej zużyty microswitch).

Jak coś jest zużyte to trudno to naprawić.

Sprawdź na innych myszkach - kup nową…

No tak, bo najlepiej wyrzucić. Ja bym się pobawił, plastik można próbować doklejać, a jeśli to nie jego wina, to takie microswitche można kupić za parę dolarów z darmową dostawą. Radość z własnoręcznej naprawy dobrej myszki = bezcenna.

Plastik naciskający regeneruje się po prostu uzupełniając wklejeniem w wytarte miejsce kawałek metalu, wystarczy klej zwany kropelka :slight_smile: Ostatnio wkleiłem fragment zszywki tapicerskiej bo biurowe za słabe.

Mikroprzełącznik - kupić, znaleźć dawcę organów w postaci inne myszki. Cała robota polega na umiejętności lutowania.

W swoim A4 X747 lewy microprzełącznik wymieniałem już 3x, dawcą byli jakiś trupek logitech i jakaś noname. Przy moim klikaniu wytrzymuje 6-7 m-cy.

Praktycznie 90% mikroprzełączników pasuje.

Wielki problem - 6 złotych  :lol:

Myszka A4 Tech za 6zł pokaż mi kto tak tanio myszki sprzedaje.

Nie pisałem o tej myszce tylko o innej w celu sprawdzenia…

Ale po co sprawdzać inną mysz?  :?