obecnie posiadam taką mysz jak Kensington Ci60. bezprzewodowa, optyczna, profilowana (na prawą rękę) ale ostatnio zepsuł się mi prawy przycisk. muszę kliknąć z 10/15 razy zanim załapie.
poszukuję teraz jakiejś nie mega drogiej, podobnej. myślę, iż do max 50/60 zł chciałbym wydać.
Powiem tak. Jeżeli chodzi o myszy bezprzewodowe, czy o jakiekolwiek tańsze produkty, to wszystko to dzisiaj robią chiny. I nie ważne, czy kupisz Maxcom, Kingston, czy Logitech - wszystko ma szansę wychodzić z jednej fabryki, spod tych samych chińskich rączek, a jedynie w fazie nadruku dodawane są odpowiednie loga. Tutaj nie ma co szukać o nich opinii. Myślę, że wszystkie działają na podobnym poziomie. Chyba, że trafisz wadliwy egzemplarz - to się zdarza i wtedy oddajesz na reklamację, z nadzieją, że nowy będzie sprawny. Takie czasy…
Używam takiej samej myszki Modecom jak w linku i jak dotąd spisuje się idealnie. Ma klawisze wstecz/do przodu co jest bardzo wygodne przy nawigowaniu po folderach jak i na stronach www. Kształt jest ergonomiczny, ale jak dla mnie myszka jest ciut za mała (mam duże ręce). Za to jakość wykończenia jak za tą cene jest dobra, podobna jak np. a4Tech 60D z podobnego przedziału cenowego. Przyczepić się jeszcze można jeszcze do troche głośnego kliku. Za tą cene mysz jest świetna mimo wszystko, mamy baterie w zestawie, mysz jest precyzyjna (można wybierać przyciskiem 800/1600dpi), ma duży zasięg i generalnie nie męczy w użytkowaniu. Mogę polecić.