Witam, od dwóch dni mam problem z myszką. Mysz mam od miesiąca jest to Logitech M170.
Otóż pacjentka po zostawieniu pc na noc (pobieranie gry) sama scrolluje np. regulacje głośności lub programy w panelu sterowania, głównie chodzi jej o narzędzia systemowe, bo np w przeglądarce scroll reaguje normalnie i wszystko działa prawidłowo,w grach również scroll nie wariuje a jest używany.
Mysz czyściłem, , klawiature odłączyłem (w celu sprawdzenia czy nie ma gdzieś zwarcia np na strzałkach) usuwałem mysz z systemu i instalowałem od nowa, zmieniałem porty USB
i problem nie zniknął. Dodam że scrolluje tylko w dół.
Windows 10 Pro
Logitech M170
Próbowałeś wyłączać na noc? Ma od dołu, wyłącznik.
Tylko gorzej jak już od włączenia tak ma nawet z jakimś GNU/Linux i KolibriOS.
Dziwne by było, jakby jej pomogło tylko leżenie ponad dobę bez baterii (zawieszenie się w niej jakiegoś „nano Biosu”).
Jak jest wyłączona, to nie powinna scrollować. Jeśli, jednak to robi, to następnym krokiem, będzie odpięcie dynksu z USB. Bo albo kwestia myszki, albo kwestia nadajnika.
Tak była wyłączana
najbardziej mnie dziwi że w programach, przeglądarce czy grach działa wszystko poprawnie, ale jeśli np zmieniam głośność i najade myszką na suwak to odrazu się zmniejsza, lub jak grzebie w panelu sterowania czy windows udpade to też zjeżdza na dół.
zrobiłem teraz jeszcze jedną rzecz, mianowicie najechałem tylko myszką na suwak głośności (w pasku zadań) i odrazu ją wylączyłem, suwak nadal jechał w dół… wygląda na to że to nie wina ani myszi ani klawiatury, nie mam pojęcia co może być.
Może jakiś program, zobacz co się odpala w autostracie.