Przeczytałem uważnie, a teraz proszę Ciebie, żebyś Ty przeczytał uważnie i do końca.
Chodzi o to, żeby to się otwierało wszystko w FireFox w tym samym oknie, a nie nowa zakładka ?? Mam nadzieję, że teraz dobrze Ciebie zrozumiałem.
Teraz popatrz. Jeżeli nie chcesz, aby się za każdym razem nie otwierała nowa zakładka w FireFox, gdy klikniesz na link wpisz google.com i po prawej stronie masz takie kółko zembate.
Bo to wszystko od tamtych opcji zależy 
Kliknij na nie i tam będziesz miał Ustawienia wyszukiwania. Wejdź w to i tam masz tam masz Otwórz każdy wybrany wynik w nowym oknie przeglądarki. Odznaczasz to,
i po kliknięciu na to, zapisz ustawienia. Będzie się Tobie w tym samym oknie otwierało, a nie otworzy się Tobie kolejna zakładka/okno.
To właśnie w USTAWIENIACH WYSZUKIWANIA zależy, że będzie się Tobie w zakładkach otwierało, lub w tym samym oknie… Mam FireFox - a, zmieniałem ustawienia, więc wiem, co robić,
żeby się otwierało w tym samym oknie, albo w nowej zakładce. - To nie w Windows zmieniasz, żeby przeglądarka była domyślna, tylko w ustawieniach przeglądarki.
Co do Chrome, to popatrzę później.