Korzystałem z komputera normalnie ale postanowiłem go zresetować i gdy mam do wybrania pierwszą opcję, czyli swój region myszka i klawiatura przestają działać
Tu podaję link jak to wygląda proszę o pomoc
Korzystałem z komputera normalnie ale postanowiłem go zresetować i gdy mam do wybrania pierwszą opcję, czyli swój region myszka i klawiatura przestają działać
Tu podaję link jak to wygląda proszę o pomoc
Zmień port USB myszki i klawiatury
Użyj takich na PS/2?
Już zmieniałem
Ale co? Nie mam ps 2.
Nie konsola a takie coś z starej szuflady / piwnicy / strychu:
-
Nie mam czegoś takiego
Nie mogę teraz filmu odpalić. Czy dioda od CapsLock albo NumLock włącza się i wyłącza normalnie? Jeśli nie, to najprawdopodobniej cały komputer się zawiesza i wtedy albo uszkodzony nośnik instalacyjny, albo komputer uszkodzony/przegrzewa się.
Niby gaśnie na czas.
Co gaśnie na czas? Mi chodzi o to, czy reaguje na przełączanie trybów podczas tej zawiechy.
Nie wydaje mi się by się wtedy bawił Capsem lub NumLockiem.
Poza tym dużo macha kamerką.
Kursor niby nie rusza się po machaniu na liście regionów.
Nie reaguje
Czyli nie myszka i klawiatura nie działa tylko instalator Windows 10 łapie zwiechę skoro te klawisze nie reagują.
Spróbuj jak przestanie działać wyjać z portu usb i włożyć
Jak robię tak z myszką to nic ale jak zrobię tak z klawiaturą to tylko zaczyna się świecić
Myszka i klawiatura działają tylko w biosie
Co masz w tej sekcji Devices - USB Setup w BIOS? Podaj dokładny model płyty głównej. Ile lat ma sprzęt? Czy data i godzina w BIOS są poprawne?
Powinno dać się zintegrować sterowniki USB 3 z instalką Windowsa. Stąd natomiast pobierz program MSI Smart Tool.
Powinien dać radę bo do tego jest.
Podobno 10 ma już jakieś zaimplementowane.
Mam to pobrać na pendrive i po prostu podłączyć do komputera?