Myszka losowo się rozłącza i podłącza

Witam. Miesiąc temu zakupiłem nowa mysz - Steelseries kinzu v3. Po podłączeniu myszka losowo co jakiś czas się rozłącza i podłącza, słychać charakterystyczny dźwięk z Windowsa. Sterowniki ze strony producenta do myszki mam najnowsze. Przeinstalowanie Windowsa nie pomogło. Po kilku dniach zmagań postanowiłem odesłać myszkę na gwarancje. Po około trzech tygodniach czekania dostałem nową lecz problem nadal ten sam. Stara myszka A4-Tech x710 działa bez problemu. Proszę o pomoc.

Co z zarządzaniem energii urządzeń usb? Nie jest czasem włączona funkcja oszczędzania energii?

Skoro to nie sama myszka ani nie system zacznij on najprostszego podłącz ją pod inny port usb lub sprawdź na innym urządzeniu czy myszka faktycznie pracuje jak należy.Jeśli to nie pomoże wtedy sprawdź aktualność sterowników.

Oszczędzanie energii mam wyłączone. 

Próbowałem pod inne porty dzieje się tak samo. Sterowniki mam najnowsze.

W tym momencie problemu z wejściem prawdopodobnie nie ma sprawdź myszkę na innym kompie wtedy będzie wiadomo co robić dalej.

Gitek, proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie, używając opcji EDYTUJ , później Użyj pełnego edytora , popraw tytuł tematu, tak aby mówił konkretnie o problemie. W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.