Myszka mimo stosownych ustawień przestaje działać


(Masterofdeath15) #1

Witam, mam pewien dość specyficzny problem z myszką. 

System: Windows 7

Płyta główna: MSI Z97 GAMING 3

Mysz: Opto 7D[używam zmiennie z inną, bezprzewodową której marki nie znam ale obydwie mają ten problem więc "raczej" to nie ich wina]

No więc problem polega na tym, że mysz lubi się sama z siebie odłączyć i to nie w taki normalny sposób tylko świeci się nadal ale komputer nie odbiera ruchów. Pomaga odłączenie i podłączenie, działa jakiś czas i znowu - jest to niezwykle denerwujące. Sprawdzałem różne myszy, na różnych gniazdach USB, i z przodu i z tyłu[na stałe jest z tyłu podpięta] i dalej to samo. Zgodnie z polityką "najpierw poszukaj w internecie później pisz temat" to znalazłem porady żeby pobawić się z zasilaniem i warunkowym wyłączaniem USB - odznaczyłem taką możliwość a mimo to problem pozostał, tutaj moje pytanie - co z tym jeszcze mogę zrobić? 

PS: Zauważyłem, że komputer przy wielokrotnym odłączeniu i podłączaniu pokazuje czasami komunikat, że nie rozpoznano urządzenia i wtedy muszę po raz kolejny odłączyć i podłączyć.

 

Pozdrawiam, Szejk.


(XMan) #2

Pierwsze co sprawdzasz to czy baterie nie są rozładowane…

Drugie, odpowiednie ustawienia w BIOS-ie:

zakładka w BIOS-ie Integrated Peripherals


(Dimatheus) #3

Szejk00 , zapoznaj się, proszę, z tym poradnikiem i stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po lewej stronie) - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.

Pozdrawiam,