Myszka Optyczna + Vista SP1 - zawieszenie myszki

Dzis zlozylem sobie nowego kompa,

i zainstalowalem Viste 64bit,

pierwsze co mnie zdziwilo to to ze moja myszka nie dziala pod vsita, na XP dziala,

ale ok, poszedlem kupilem nowa kompatybilna z Vista.

podlaczylem iuciesozny tym ze dziala zaczolem kopiowac dane ze starego dysku ata na nowy sata.

to bylo jakies 140 giga. wszstko poszlo dobrze. przeszlem do kopiowania grafiki z moich dokumentow, i jak przenoislemprobki grafiki [te z xp] na vsite do folderu obrazy

myszka sie zawiesila, nie odpowiadala, odlaczenie ani podlaczenie do usb [tak to jest myszka z wejsciem na usb] nic nie dawalo.

restart tez nic nie dal.

dopiero zmiana na inny port usb, ja ozywila, i sie znowu zainstalowala na viscie.

Ale czego to wina ze sie zawiesila, kompletnie ? bo nie chce znowu tego miec,

bo mi sie porty usb pokoncza.

ktos juz tak mial ?

jak to naprawic ?

dodam ze zuywam KIS2009 8.0.0.357

_

powiem ci że jakiś czas temu zdarzało mi się to samo częściej.masz zainstalowane wszystkie aktualizacje?wychodziło parę łatek dotyczących usb,które to np u mnie naprawiły ten problem lecz i tak nie do końca,raz na jakiś czas mycha umiera,pomaga wypięcie i wpięcie,jak nie za pierwszym razem to za drugim.

system swiezy, bo dzis postawiony, to co mialo sie sciagnac to sie chyba sciaglo samo automatycznie.

oryginalna Vista Ultimate SP1 PL, to jakby kto sie czepial ze to wina pirata :stuck_out_tongue:

“pomaga wypięcie i wpięcie,jak nie za pierwszym razem to za drugim.”

-do tego samego portu usb, czy nowego ?

bo nie wiem czy jak z obecnie z portu usb nr.2 , przelacze sie na poprzedni, to czy bedzie dzialac, czy juz port zostal skreslony i naznaczony

i nie bedzie na nim dzialac mycha nigdy.

u mnie akurat do tego samego portu ,a porty nie będą skreślone i się nie skończą nie bój nic.

zeby sie upewnic, Łukash to nie jest wina zadnej czesci komputera ? np. karty graficznej, plyty glownej czy innej.

nie dam Ci 100% pewności,ale sądzę że nie jest to wina podzespołów.

aha,Wypiecie i wpiecie ponownie, bez restartu czy wypiac, wpiac ponownie do tego samego usb i restart,

czy wypiac restart, uruchomic viste,bez myszki wpiac i restart.

u mnie jest tak:mycha pada ,wypina-wpinam zazwyczaj za pierwszym razem odpala,jak nie odpali to znowu,nie restartuje,jak Ci padnie wypnij i wepnij do tego samego portu(jak coś to parę razy)lub po prostu ją przepnij do innego portu,nie musisz restartować.

teraz znalazlem ten news http://vista.dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=8744

czy mi sie dobrze zdaje ze to ejst zwiazane z tym ?

news jest z kweitnia,czyzb do dzis nie wydali poprawki do tego ?

o widzisz,dobrze ci się wydaje to jest związane właśnie z tym.

a nie wiesz, czy juz zostala wydana przez ms latka naprawiajaca to ?

albo czy ms pisal kiedy planuje ja wydac ?

na dzień dzisiejszy chyba nie ma na to łatki,(bo jak piszę-czasem,raz,dwa razy w miesiącu występuje u mnie to zjawisko),a kiedy ma wyjść?-jak wyjdzie to DP może napiszą o tym,albo będzie w opcjonalnych aktualizacjach.

Dzieki Łukash za pomoc, wyjasnienie spraw i porady :slight_smile:

Moja myszka i klawiatura jest na usb, poprawkę KB938371 mam zainstalowaną i żadnych problemów nie miałem i nie mam. Piszę tak na wszelki wypadek, żeby nie było że to reguła.

kkthx nie ma sprawy piterepidemia , chyba jak ktoś ma jakiś problem to pisze o tym na forum,a nie ten kto nie problemu.

przed chwila znowu mi sie mycha zawiesila,

wyjecie z usb i wlozenie nic niepomoglo. pisal tylko komunikat w dymku ze nowy sprzet wykryto, zainstalowano poprawnie etc.

ale mycha nadal nie dziala. i system chcial restart zrobic by przyjac zmiany.

to zrobilem restart jak kazal ale po restarcie mycha nadal nie dzialala.

wkladalem wyjmowalem, miedzy 2 portami usb,

dopiero wylaczenie komputera,wylaczenie zasilania,ponowne wlaczenie zasialania i uruchomienie kompa

pomoglo i mycha znowu dziala.

Łukash to troche inaczej niz u ciebie… gorzej ;(

EDIT

Chwile po ty co wyzej napisane, zachcialo mi sie pograc w Stalkera. to gralem chwile… bo w trakcie zabawy mycha sie znow zwiesila :frowning:

tyle ze pomoglo…

//mam dwa urzadzenia na usb. Klawiature i myszora.

…przemienienie, odwrocenie portow usb klawy z myszka pomoglo.

Za czasow XP wiele problemow rozwiazywalem. Ale ten nie mam pomyslu.

To mnie irytuje.

EDIT 2

Wyszka mi sie wiesza teraz pare razy dziennie,

a klawiatura tez na usb, ani razu !

jak to mozliwe ?