Myszka po 15s od włączenia przestaje działać. W trybie awaryjnym wszystko śmiga


(TeQillaZZ) #1

Witam serdecznie.
Po ostatnim razie jak pomogliście mi z nietypowym problemem podczas instalowania win10 zdecydowałem się po kilku godzinach prób własnych zasięgnąć rady ekspertów :slight_smile:

Otóż tak. Z komputerem nie działo się absolutnie nic. Pewnego razu po włączeniu go tak jak zawsze pojawił się dziwny problem z myszką. Po włączeniu komputera wpisaniu hasła itd, komputer loguje się do systemu wszystko wyświetla tak jak zwykle i jakoś po 15-20 sekundach myszka przestaje reagować na kliknięcia. Kursor jest widoczny na ekranie, mogę nim jeździć po ekranie, mało tego działa nawet scroll.

Co jest wg mnie dość ciekawe klawiatura zapięta w port obok działa bez problemu. Przepinanie myszki w inny port nie pomaga. Myszka posiada podświetlenie (jest to Logitech g502) więc widzę że podawane jest napięcie z resztą mogę z niej ‘prawie’ normalnie korzystać :joy:

Sprawdzałem ustawienia biosu, wszystkie opcje dotyczące myszki są na enabled.

Po włączeniu komputera w trybie awaryjnym wszystko gra. Myszka działa prawidłowo. Nie znam się na tym do końca ale drogą dedukcji wydaje mi się, że to wina pewnie jakiegoś złośliwego oprogramowania albo sterowników.

Niestety nie wiem co mam z tym fantem zrobić.

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Specyfikacja:
Win 10 64bit
Intel Core 2 Quad
Dysk HDD Hitach 256GB
Myszka Logitech g502
jeżeli potrzebne coś jeszcze to z chęcią dopiszę :slight_smile:


(TeQillaZZ) #2

Nikt nic nie wie?


(dark__jedi) #3

Jeśli podejrzewasz infekcję, to:


(TeQillaZZ) #4

Dzięki za info czy ja powinienem zrobić ten skan będąc w trybie awaryjnym czy raczej w normalnym?


(TeQillaZZ) #5

Wrzucam logi z trybu awaryjnego:
FRST http://www.wklej.org/id/3084797/
Addition http://www.wklej.org/id/3084799/
Shortcut http://www.wklej.org/id/3084800/

Raporty z trybu normalnego:
FRST http://www.wklej.org/id/3084809/
Addition http://www.wklej.org/id/3084811/
Shortcut http://www.wklej.org/id/3084812/


(dark__jedi) #6

Nie ten dział, załóż nowy wątek w odpowiednim dziale.


(TeQillaZZ) #7

Według Ciebie to jaki dział jest odpowiedni? Problem stanowił program. Udało mi się samemu zdiagnozować i naprawić problem. Dotyczył on programu logitech odpowiedzialnego za ustawienia myszki m.in kolory podświetlenia i intensywność.
Tak więc wnioskuję że dział jest odpowiedni :slight_smile:


(dark__jedi) #8

Wrzuciłeś logi na forum. Piszę o logach, że powinieneś założyć nowy wątek, ale widzę, że problem rozwiązany.