Witam.
Niby człowiek pomyślał że od razu wina myszki a to akurat nie wina myszki bo testowałem inne podłączać to kończą się tak samo mianowicie mój problem jest taki że;
Czy jak to człowiek przegląda Internet czy gra w grę myszka w różnych odstępach czasowych potrafi skoczyć na środek ekranu i tak jakby próbował coś klikać czasami.
Mam na okienku na środku ekranu przeglądarkę swoją lub grę w oknie to widzę po brzegach jakby pulpit się odświeżał bo ikonach i tapecie i dzieje się to wszędzie i następuje ścięcie takie również „lag 1-2sec” nawet teraz pisząc posta to się dzieje i kilka razy skoczyło.
Czasami trwa to kilka minut dziennie, następnego może cały dzień dręczyć a trzeciego wcale.
Byłbym wdzięczny za porady czy coś bo to nie wina myszek jest, może jakiś wirus albo coś z ukrycia mi klika.
PS : Nie tworząc nowego tematu czy znacie może jakieś darmowe a ja nie ma to testowe narazie programy do monitorowania zużycia łącza całego domu(Wszystkich użytkowników)?
PS2: Bo też mam wrażenie że mi na kablu ethernet zacina się internet a resztom domownikom na wi-fi chodzi idealnie. I też nie wiem czego to wina bo zazwyczaj na kablu było idealnie.
Odepnij od komputera WSZYSTKIE urządzenia jakie masz na USB i zostaw tylko mysz i sprawdź jak będzie się zachowywać. Jak będziesz potrzebował, to użyj klawiatury ekranowej (osk.exe).
Czy mysz której używasz, jest bezprzewodowa?
To laptop czy stacjonarka? Jeśli laptop to używając gładzika kursor też tak się zachowuje?
Myszka przewodowa / testowane też inne i nowe i problem i tak występuje co jakiś czas i też to nie wina jakiegoś biurka/podkładki też.
Problem zaczął się jakoś od 2-3 tygodni nigdy z takowym problemem się nie spotkałem
MatewoosH przetestuje jak myszka zacznie znów skakać bo od założenia tematu narazie nie występuje
wasabi1084 to nie wpływa na obecny system i to trzeba botować linuxa czy jak?
Tak jak pisałem problem jednego dnia działa przez chwilę drugiego dłużej a czasami wcale przez jakiś czas, obstawić mogę że albo z komputerem coś się dzieje testowałem główny panel i przedni też do testowania/podłączania myszki albo to wina systemu „szkodnik/virus/może jakiegoś programu” albo coś ale w tym bym potrzebował pomocy czym to skanować albo też żebyście mogli przejrzeć czy coś jest podejrzanego frst czy coś? Tylko tego też nie pamiętam jak się używa
Jeśli ten problem występuję to ewidentnie kursor myszki teleportuje się na 1. Środek ekranu 2. Próbuję on z środka ekranu coś klikać samo bo widzę odświeżanie pulpitu i tapety 3. I odrazu przy tym jest lag/ścięcie komputera na 1-2sekund
Plik naprawczy sie przyda. Poproś @iJuliusz
Oprócz tego masz uszkodzona usługe Windows Remediation Service z powodu braku pliku.
To usługa zwiazana z naprawa systemu w razie problemów z jego aktualizacja.
Uruchom Wiersz poleceń (administrator) i przeskanuj system poleceniem
sfc /scannow.
Opisz komunikat końcowy.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Minecraft\Desktop\FRST fixlist.txt (7,7 KB) „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
No to masz pewnie system rozwalony. Aktywator zrobił swoje. Pościagał co sie dało.
Czysta instalacja, moim zdaniem to najlepsze wyjście. Jak na dysku systemowym masz jakies dane to je przekopiuj i system od nowa.
Teoretycznie mozna sie tym pobawić ale czy warto?
Mozna ewentualnie spróbować tymi poleceniami jako administrator w CMD. Kolejno.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
sfc /scannow.
Moze przywróca pliki systemowe.
ZAPOMNIJ CO NAPISAŁEM. Nieczytałem twego FRST. Ty masz juz martwa wersje Windows 10, wersje 1803. Tu nie ma chmury
Zaktualizuj ta wersję bo dziurawa jak sito.