Myszka - Windows 10

Witam, posiadam myszkę Steelseries Sensei RAW Heat.
Problem jest taki, że od jakiegoś czasu coś się zaczęło psuć. Mianowicie czasami (nie mówię, że regularnie, raz dajmy na to działa 5h, a potem 3 razy w ciągu 10 minut się odłączy?) myszka się po prostu odłącza tzn kursor nie działa tak samo jak i główne guziki LPM i PPM. Jednakże sensor się nadal świeci i guziki boczne normalnie działają :o więc jest to dość dziwne… żeby znowu ‘cała myszka’ zaczęła działać muszę odłączyć ją od portu USB i znowu podłączyć… wtedy wszystko wraca do normy. Próbowałem zaktualizować sterowniki myszki, wyłączyć i włączyć myszkę w menadżerze zadań, ustawiłem poziom wysokiej wydajności w windowsie jednakże żadnych rezultatów to nie dało. Proszę o pomóc, z góry dziękuje :slight_smile:

+Dodam jeszcze, że czasami sama się odłącza i podłącza? Dość dziwne zjawisko…

Jeżeli takie objawy są również na innych portach USB - to obstawiam że elektronika myszy dokonuje powoli żywota.

Ewentualnie sam kabel myszy
A może masz jeszcze gwarancję na nią ?

Trudno powiedzieć, zmieniłem położenie myszki i wyciągnąłem większą część kabla żeby normalnie leżała na biurko i normalnie działa jak nowa:o ale jestem pewien, że jakbym znowu schował większość kabelka pod biurko to by się zaczął cyrk…