Myszki raz działają a raz nie

Mam być może nietypowy problem, mysz raz działa raz nie, zestaw bell, bezprzewodowy, mysz z klawiaturą, używam zamiennie myszy tracer bezprzewodowej i też działa płynnie raz tak raz nie, najprostsze rozwiązanie jakie się nasuwa to kupić nowy zestaw klawiatura i mysz bezprzewodowe, ale syt jest dziwna jak dla mnie bo raz działa a raz nie, chciałbym rozwikłać tą zagadkę zanim zdecyduję się na zakup nowego sprzętu.

Może porty USB płyty głównej się psują…

no możesz się śmiać, kupno nowego zestawu pewnie by załatwiło sprawe, próbuję ustalić co jest na rzeczy, mysza zastepcza raz dziala raz nie i H.J :stuck_out_tongue:

porty nie, nic na to nie wskazuje, kupiłbym nowy zestaw gdyby czasem nie działało to co mam, dlatego syt jest warta zbadania przez specjalistów moim zdaniem

Tracer? Cóż, tej firmy sprzęt nawet jak działa, to i tak jest niesamowite, jeśli da się korzystać bez stresu.

Wrogowi bym nie polecił.

A co to za wynalazek?

Ludzie kupują złom elektroniczny napędzając zapotrzebowanie zarobionym Chińczykom i generując elektrośmieci ale to ładowarki są winne i trzeba zaprzestać ich sprzedaży…

Tu nie ma nic śmiesznego, kup mysz a nie elektrośmieć, nie będziesz musiał płakać że coś nie działa.

Właśnie problem na to wskazuje o ile nadajnik jest na USB i o ile ten sam port ma problemy z np. pendrive’m. Ewentualnie masz tłok na kanale, na którym ta mysz działa (BT i WiFi się pokrywają w pewnych zakresach) - spróbuj skorelować ilość AP na konkretnym kanale, który używa mysz, ich siły sygnału, z czasem kiedy występują problemy z gryzoniem.

Chyba chodziło o zestaw Dell, bo Bell to kosmetyki dla Biedronki (opcjonalnie low end w Hebe) i dziwne firmy w wizytówkach Google. Jednak b od d jest daleko na klawiaturze i tylko ciągłe mylenie b, p, d, t na podstawie problemów z dźwięcznością to broni.

Opcjonalnie i Dell ma kiepskie dongle do obsługi klawiatury i myszki jednocześnie.

Jak możesz to jeszcze spróbuj dongla dać na biurko (przedłużacz USB, A4Tech czasem daje w pakiecie) jak dajesz go na tylne porty lub przednie ale z komputerem pod biurkiem.

Oczywiście Dell, wychodzi mi z komentarzy że powinienem kupić jednak nową mysz, będzie to szybsze rozwiązanie problemu, ale ciągle się waham, mam tylko podłączony zestaw myszy z klawiaturą, podejrzewam że chodzi o lewy przycisk w myszy, najprostsze wyjaśnienie czasami jest właściwym, tylko, że… czasami działa bezbłędnie, dlatego założyłem temat, ale pewnie kupię nowy zestaw, bo to szybciej, co polecanie? do 100pln jakiś?

polecacie nie nie „polecanie”, edytowanie jest tu niewygodne…, jestem purystą językowym haha

jak tu się edytuje wpisy???

1 polubienie

Do 100pln to polecam kupić tanią klawiaturę na kabel i taką myszkę. W tej cenie niema niczego, co można polecić z czystym sumieniem. Z tanich zestawów, masz np. Logitech 920

Pytanie brzmi dlaczego nie z czystym sumieniem, jakieś słowa objaśnienia byłyby pomocne, dlaczego nie wywalić więcej pieniędzy na inny zestaw.

podoba mi się propozycja i kabel zamiast baterii, chyba kupię

Bo porządne, bezprzewodowe klawiatury z myszkami kosztują trochę więcej. np. MK850 PERFORMANCE, czy MK710.

Ołówkiem przy poście.

A ten z samej góry to górnym ołówkiem przy temacie.

póki co używam nadal myszy racer, przy braku aktywności się coś psuje i przestaje działać, wystarczy nią poruszać co kilka sec i działa haha póki co, jak dla mnie ok, jestem nie do zdarcia :slight_smile: za to viruska podłapałem chyba, w dziale bezp zamieszcze posta

Przechodzi po prostu w stan uśpienia, a że Tracer to produkty nędznej jakości to i nędznie to działa.

No to przechodzenie w stan uśpienia jest chyba problemem, poza tym mysz jak mysz - działa, pytanie dla ambitnych czy dałoby się zaingerować w oprogramowanie i wyłączyć to przechodzenie w stan uśpienia? Czy to byłaby już nielegalna ingerencja w prawa autorskie? :slight_smile:

ten stan uśpienia wygląda tak że 2sec łapie sygnał 2 sec nie, tak bym to opisał, planuję zakup zestawu z kablem, baterie wysysają pieniądze, oprócz ww wad.